Ring inte mig …

eller e-posta när du vill ha hjälp med någon installation eller felsökning av någon teknisk pryl. Trodde jag var helt ok när det gällde sådana små och enkla jobb. Glöm det.

Igår slutade mitt tangentbord att fungera, stendött på den fronten. Kollade att USB ploppen satt i ordentligt, inga problem.

Självklart kollade jag …

batterierna och snurrade lite, men det var nog dags att byta. Jag letade och letade men vi hade inga hemma i rätt storlek. Nåja, jag kunde fortsätta att jobba på den bärbara. Jag gillar det inte och sedan så känns det snett och konstigt när jag använder en annan skärm. Inhandlades nya batterier, men ingenting hände. Drog i och ur USB:n, lika dött. Startade om datorn, ingen förändring. Sökte resetknappen men jag hittade ingen. Skulle inte uträtta så mycket vettigt vid datorn så det fick vara ett tag.

På morgonen började jag om, vred och vände. Bytte plats på de två USB plopparna för mus och tangentbord, installerade om men inget mer hände. Nu började jag bli lite irriterad och funderade om jag skulle installera något annat trådlöst tangentbord och i akuta fall till och med söka fram ett inte lika sladdlöst.

Men plötsligt … är det inte?

En liten liten text, som ser ut som något jag är väl förtrogen med. Det där suddiga vita på den bakre långsidan av tangentbordet, ser misstänkt bekant ut och nu börjar det kännas ganska mycket som supporthumor. Bäst att titta lite närmre. Jag böjer mig över tangenterna.

Bildgatan får bjuda på det här och erkänna -även jag hamnar numera under kategorin Humor, ämne – datasupport.

Ps Men … jag måste också tillstå att jag kollat på alla andra tangentbord som finns här i vårt hem och ingen har den minsta lilla off/on knapp. Imorgon har jag lovat att åka till en god vän och se om jag kan hjälpa henne med eventuella datorproblem. Lovar att jag kommer att kolla och leta efter alla on/off knappar.

*

Idag har jag fått skicka iväg en gratulation till en barndomskompis, som även hon har kommit i det siffermässiga läget att hon är ett år äldre än mig – jag får njuta av det ett tag till.

*

14 svar på “Ring inte mig …”

 1. Ah men, jag som just skulle ringa dig och om en teknisk sak…eller nej så här var de ju…varför vann du en mugg av mig?? f_n jag tror jag är senil…har helt tappat bort varför det hände,har funderat hela dagen ………

  Kramiz

  1. Tur att du inte ringde -om det. =) Som jag skrivit till dig så kommer jag inte ihåg exakt, bara att det hade något med att gissa en viss funktion på någon konstig grej du hade, en av alla de konstiga saker du har frågat oss om.

 2. Svar: Tack för en toppen kommentar. Alltså det visste jag inte. Herregud jag är en oxe nu och har lagt upp oxsvans idag. Hade inte den minsta susningen om det.

  PS. Du har då verkligen gjort din läxa med att kolla upp mig. Att vara (lagom) anonym kan man (= jag) ju glömma om man har sin egen Sherlock i Luleå. Undrar hur du hittar sådant… Själv skulle jag varken vet, orka eller ens känna mig tillräckligt nyfiken. Tur att man är olika eller hur;-) DS

  1. Jag har skrivit det tidigare och birthday.se är perfekt om man vill researcha. Nu bör man ju veta vad personen heter. =) Jag var tvungen att kolla när du skrev om astrologi och jag nyligen läst vad astronomerna anser.

  1. Jag förstår att du skrattar, tror inte att sådana här saker händer dig alltför ofta i alla fall.

 3. Gud vad jag skrattade nu Margareta!!! Ja även solen har ju (mycket små) fläckar!!!
  Behöver jag tillägga att det kunde ha hänt mig, nej verkligen inte.
  Om man vill se det positiva så har ni nu batterier hemma;-)

  PS. Gillar inte heller jobba med laptopen. Sitter gärna framför min 24-tummare om man säger så. DS

  1. Visst har jag batterier. Det är bara när jag sitter vid TV:n som den är bekväm. Härligt att du får dig ett skratt och inte bara ger.

 4. Ja ibland strular det verkligen till sig. Gör också så att dra ut och sätter tillbaka sladdar och för det mest hjälper det. Tittade så klart efter om det fanns en on/offknapp på tangentbordet men hittade ingen.
  Tur att allting löste sig innan du gjorde andra åtgärder.Ha de gott. Kram. Anita

Tycker om din kommentar