Utslagen …

kan man känna sig bland och mina vackra buketter med tulpaner har en blandning av utslagna och de som inte är. När jag läste hos Birgitta på hennes onsdagstema och varför hon valt ordet tyckte jag verkligen synd om henne. Att åka till fjälls och se fram mot underbara dagar i skidbacken och istället få ligga utslagen av matförgiftning eller någon annan mindre trevlig åkomma är inte roligt, trist.

När jag sedan tänker på allt som är utslaget i Japan så får ordet en helt annan innebörd, katastrofalt. Så där spånade jag lite över vad ett litet ord på åtta bokstäver egentligen kan ha för olika betydelse och det är verkligen inte ett smalt område som det spänner sig över.

Mitt val av ordet blev en kombination av de jag redan nämnt och som synonym kan jag även använda mig av orden – besegrad, knockad, däckad, uträknad, nedslagen, eliminerad,.

Kategori | Onsdagstema | Utslagen | hos Bildgatan

Fler utslagna hittar du i länkarna hos Onsdagstema.

-Bildgatan som strax bänkar sig framför matchen på TV sport mellan Luleå och Djurgården, kan bli den sista kvarten om Luleå sköter sina kort väl.

16 svar på “Utslagen …”

 1. Har känslan av att det blir ”krig” på mitt jobb imorgon – DIF-AIK – God help us all. 8 timmar – nej förresten. Förlaget där jag jobbar ska ju gå på kurs i papperslära 13:30-17:00. Tackar gode Gud för det!!!
  Kan ni = Luleå inte ta dom i Stockholm i nästa match… snälla!!!!

  1. Tur att de är på kurs en del av gänget i alla fall, några mindre. Självklart måste ”vi” men det går tyvärr inte alltid som jag tror.

 2. Ha, ha, ha!!! Vi var nog synkade idag, helt enkelt och totalt synkade… med synonymerna alltså.
  Å så nå’t rostigt – bara till mig alltså;-)
  Japan är ju på allas näthinna just nu. Så fruktansvärt, ska dom få uppleva Hiroshima igen fast i 2011-års tappning. Fruktansvärt. Hel surrealistiskt faktiskt.
  Vad gäller ishockey så hoppas jag förtvivlat – som Bajare är jag ju redan både nedslagen och nästintill eliminerad – att Luleå tar det här. AIK-gänget var inget roligt umgänge idag kan jag säga: jävlar högljudda gnagare;-)

  1. Jag såg det och det hade kunna bli ännu mer om jag gjort som jag tänkte från början.

   Det är oroligt nu och jag känner själv en del oro över reaktorerna som de inte får att svalna. Du har det inte lätt dessa dagar.

  1. Jag läste det och det är inte kul med negativa känslor speciellt när det är svårt att styra det själv.

 3. Tänk vad ett ord kan ”sätta igång” tankarna … på stort och smått. Själv känner jag mig något utslagen av vårtrötthet … bara.

  Så vacker bild du illustrerar med … Älskar rostiga järndetaler …

  Kram!

Tycker om din kommentar