Rofyllt …

är ett fantastiskt ord. Blunda och smaka på ordet, visst är det ljuvligt och du njuter och mår gott så länge du har kvar bilden av ordet och den betydelse det har just för dig.

Innebörden är för mig många små detaljer som blir en helhet och jag tycker det är svårt att ge en rättvis bild. När jag såg Sinneskattens bild så kände jag direkt en underbar stämning med ro och tystnad, den stilla rofylldheten.

Mitt eget val av bild är inte det som man vanligtvis känner med ordet, stillhet och tystnad. Min bild har rörelse och inte den kompakta tystnaden. Jag kan sitta vid vattnet och bara titta och känna, hur länge som helst, då kommer den där rofyllda känslan som gör att jag orkar, där samlar jag en del av min kraft som jag så väl behöver.

Kategori | Fredagsfoto – Rofyllt

Om du fortsätter hittar du mer rofyllt i länkarna.

-Bildgatan som efter en riktigt tuff vinter hoppas att jag snart kommer att sitta där och titta när vattnet kluckar mot stenarna samtidigt som jag har fått tillbaka glädjen att fota och sambo kanske drar upp en och annan … gädda, även om önskan är en riktigt fin öring eller harr.

10 svar på “Rofyllt …”

  1. Med åren har jag blivit betydligt bättre, däremot blir jag fruktansvärt rastlös när jag är hemma i lägenheten.

 1. Helt bortsett från din vackra bild reagerade jag precis tvärtom till temat ”Rofyllt”. Konstigt, eller hur;-) Rofyllt är liksom ingenting för mig, det funkar liksom inte alls för mig. Vet inte varför. Måste alltid göra nå’t – vad som helst, annars blir jag uttråkad.
  Roligt att man är så olika, eller hur!!!
  Din sista mening vill jag gärna skriva under på. Under lunchen var det snöstorm i nollåtta. Frös som en hund. Snön låg som tur var inte kvar längre än bara några sekunder men två minusgrader betyder att allt is i utkanterna av stan fortfarande är kvar. Sommartid fr o m söndag – alltid nå’t;-)

  1. Nej, inte speciellt konstigt. Jag är själv en ganska rastlös person och därför är jag glad att jag blivit så mycket bättre på att koppla av och njuta.

   Att du skriver under sista meningen det förstår jag. Sommartid från imorgon, ja tiden blir sommar men det andra …

Tycker om din kommentar