Färgstarka personligheter …

handlar inte om färgsymfonier enligt någon färgskala, utan de där personerna som lämnar så starka avtryck att du alltid kommer att minnas dem.  När jag läste temat för fototrissen så tänkte jag först i kulörer och visste att jag inte skulle ha möjlighet att fota något sådant i helgen. Då kunde jag lika gärna tänka i andra banor när jag ändå skulle fundera över vad jag har i mitt arkiv.

Igår var jag till mamma som fyllde år och samtidigt passade jag på att fota min yngsta ”lite grann”, sedan konverterade jag ett foto till svartvitt, eller mer monokromt och kände när jag såg fotot, vilken utstrålning det blev i bilden, trots hans ”motstånd”. Senare under kvällen så läste jag lite blogg hos en av mina vänner och det var då jag bestämde mig för mitt val av ordet färgstark.

Jag har ett antal vänner IRL som kanske sticker ut lite mer, i sitt sätt att vara – de är helt sig själva. Som tur är har jag ”några” foton på några stycken av dem, det vara bara att plocka fram tre och välja bilder – för att sedan konvertera om dem till monokroma eftersom det inte är färgskalan som är det viktiga i mitt alternativ.

Alla de här tre har jag lärt känna i mitt yrkesliv och har fortfarande dem som vänner och förhoppningsvis kommer det att vara så, även om vi inte pratar eller träffas dagligdags. Tre aboslut olika färgstarka personer och den första personen är verkligen en färgstark person i dubbel bemärkelse. Som jag skrev till henne igår, – Du rockar, och då var det inte bara personligheten jag menade. Sedan läste jag vad en annan vän skrivit till henne – Du behöver varken ny frilla eller designade kläder, du är alltid den coolaste bruden!. Det är hon med några ord.

Maja du …

Tjej nummer två kan du inte vara i närheten av utan att få skratta och då pratar jag inte om något litet leende. Henne lärde jag känna genom tennisen, inte med mig som som aktiv utan vi möttes på olika sidor av nätet. Inte nätet mellan två spelare utan nätet mellan åskådare och aktiv. Förutom hennes underbara humor och ”galna upptåg” har hon en sisu som är helt otrolig. Äventyrslysten som få, med ett försök att bestiga Kebnekaise för ett antal år sedan, då hon tyvärr var tvungen att avbryta på grund av risken för frostskador. Som en av de första att vara uttagen och delta i US open i tennis för ännu mer år sedan. Sisu är kanske bara förnamnet på hennes vilja och förmåga att aldrig ge upp. Att jag sedan aldrig heller glömmer hyssen hon lärde mina pojkar när de var små, är en helt annan historia.

Rocka på med Sari P – Ursprunglig text och musik Markoolio, numera omskriven.

Tjej nummer tre har talets gåva mer än många andra och kan uttrycka och sätta ord på det mesta. Det spelar ingen roll vad ämnet är, hon fixar det. Att måna om andra och sätta fingret på det som vi andra kanske inte ser, eller har tänkt på, det upptäcker hon. Det var inte lika enkelt att skriva, men jag lovar att hon är inte mindre färgstark för det.

Även inspiratörer behöver …

Kategori | Fototriss | Färgstarkt | hos Bildgatan

Följer du länken hittar du mer färgstarkt hos Fototriss.

Bildgatan

PS. Dessa tre personer är några av de som kan förgylla livet på varierande sätt och olika nära, av alla de underbara människor jag har bland mina vänner, förutom min färgstarka familj och alla härliga bloggisar. Länkarna är tidigare skrivet om dessa personer hos mig, och ett i samarbete med en av de tre.

Nu när jag skulle lägga in länken såg jag också att det var tävling igen  med en fotobok från Dext som vinst – det kan ju jag behöva.

45 svar på “Färgstarka personligheter …”

  1. Det tycker jag också känns bra och de här färgstarka personerna är helt enkelt färgstarkt för mig.

 1. Jag hoppades ju att det skulle komma någon tolkning åt det här hållet. Fint redigerade bilder, den första är min favorit, fint porträtt.

  Sant, man ska inte vara ute ensam så sent om man är så liiiiten :) Jag blev ju lite överraskad av den fastknutna ballongen så även om jag gärna ville skynda mig hem från bussen så kunde jag inte låta bli att stanna och ta några bilder.

 2. Japp Margareta, det var precis min första reaktion på ordet ”färgstark”. Vilka hyllningar till för dig färgstarka personer. Just att du lekte lite med bilderna gör dom ännu starkare.
  En eneastående bra triss!!!

  PS. Deppa inte efter Lueleås match!!! Du kan väl glädja dig åt att AIK är borta. Det gör jag, även om det kommer att hagla 1000-tals (bort-)förklaringar på jobbet imorgon;-)

  1. Tyckte också att monokroma bilder skulle göra bilderna mer färgstarka.

   Jag kan glädja mig åt att AIK är borta (det gör inte de andra i min närhet) men Luleås förlust svider enormt mycket, nu är det bortamatch nästa gång. De gjorde ju mål när det var 20 sekunder kvar och ytterligare en sudden, och så faller de. =(

   Bortförklaringar är dumma om det inte är några riktiga domartabbar vad gäller domarbeslut, som det var i matchen i går.

 3. Det du skriver och visar med dina foton är så färgstarkt så jag bara smälter.Helt fantastiskt underbart.
  Jag håller på att landa fortfarande efter våra lilla tripp till Nice. Det är så härligt med lite ombyte. Jag blev verkligen själv överraskad att det var mitt inlägg nr. 500. Letade efter ett inlägg när jag upptäckte det. Det är ju så kul att få användning för bilderna man fotar. Sen får man ju också så underbara bloggvänner. Kramar och tack för din fina kommentar. Anita

  1. Tack, smält inte bort bara. =) Jag vill ju läsa och se mer om er resa till Nice, lite avis kan jag känna mig men inte läge just nu med några stora utsvävningar. Jag såg hur mycket bilder jag lagt upp här och nästan 2 000 och då räkans mina kollage som en bild. jag lade ju bl.a. upp trissen som en bild tidigare, så några har det blivit.

  1. Som tur är har jag mest färgstarka människor på ett positivt sätt, de negativa lämnar jag till andra att hantera.

  1. Det är ju så att vi alla på något sätt ger ett avtryck och vissa syns knappt medan andra avtryck går djupt in. De positiva är alltid härligt att minnas medan de negativa försöker jag glömma -även om det inte alltid är enkelt så får de bara vara dimråder någonstans bakom mig.

  1. Tack för det eftersom det var precis det jag tänkte på, att ta bort färgen och istället framhäva människan.

  1. Tack och själv har du ju förändrat så mycket att jag inte ens hittar överallt där du håller till numera. =)

  1. Färg, form och så som grädden på tårtan, människorna – de gör ju att vi kan berika varandra liv.

  1. Jag hade inte kunnat göra något annat färgstarkt när det väl fastnat i mitt huvud och den blev så klockren när jag såg en av dem i en av sina nya stilar.

  1. Tack och tolkningen gjorde att jag var tvungen att ta bort färgerna – lite motsägelsefullt med tanke på temat.

  1. Söndagen idag är viktig för mig – Luleå-Skellefteå i fjärde kvarten =) därför hoppas jag verkligen att din önskan slår rätt.

  1. Du slog (inte huvudet) rätt men spiken för det var faktiskt en av mina tankar hur olika ni är på många sätt.
   Sedan ville jag självklart välja bilder när ni inte bara sitter rakt upp och ner – har ni gjort det någon gång på ett foto som jag tagit? Nej … det existerar nog knappast.

Tycker om din kommentar