Tankeverksamheten snurrar på ..

och tänkte att ett litet inlägg skulle jag kosta på mig nu så här på eftermiddagen när regnet bara öser ner, och det är jag glad över.

Jag fick ett mail som gjorde att jag inte kunde hålla mig här från bloggen, något som jag testat tidigare och tänkte lägga upp men glömde bort. Visste du att i år kommer vi att uppleva fyra ovanliga datum. 1/1/11, 1/11/11, 11/1/11, och 11/11/11, och det är inte allt …

Ta de två sista siffrorna av året då du föddes? Lägg till den ålder du kommer att bli i år, resultatet kommer att bli 111. Gör din egen test.

Det här är året för pengar! I år kommer oktober ha fem söndagar, fem måndagar, och fem lördagar, även januari hade detta. Detta sker bara vart 823’e år?

Dessa speciella år kallas ”Bankiren”. Ordspråket som förklaras i den Kinesiska Feng-Shui lyder; Om du skickar detta till åtta goda vänner kommer pengar att visa sig under de kommande fyra dagarna. Men eftersom jag hoppas att fler än åtta läser detta så lär det regna pengar över mig. =) Ett mysterium för en som inte är matematiker av den högre klassen, men en kul test.

10 svar på “Tankeverksamheten snurrar på ..”

 1. Har också fått ett sådant mail. Lite förbryllad blir jag och det blir speciellt med alla ettor.
  Vi får göra en analys mot slutet av året :-)

  Kul att du är tillbaka!

  1. Vi gör det, analysen alltså. Behöver hjälp även om jag gillar siffror så finns det vissa som jag inte klarar av. =)

  1. Det är kul med sådana där små ”mysterier” som det blir för mig i alla fall, förstår inte varför det blir så.

 2. Vilka spännande uppgifter. Tur att du är på G igen annars hade jag ju missat det här.
  Efter flera dimmiga dagar lyste solen idag så det blev en del trädgårdsarbete .Men som vanligt blir jag för ivrig så det känns i kväll. Glad att din tankeverksamhet snurrar på. Kramar. Anita

  1. Något trädgårdsarbete är det inte aktuellt med här uppe, idag har de sänkt bärigheten på isvägarna i Luleå från 12 ton till 4. =)

 3. Välkommen tillbaka till bloggvärlden. Jag ser att abstinensen blev alltför hårt;-)
  Jag fick ett likadant mejl – dessutom av en av mellancheferna. Undrar hur mitt lönesamtal kommer att arta sig på onsdag;-)

  PS. Här har det varit dimmigt och regnigt i fyra dagar nu. Men klockan 14:00 sprack det upp och solen sken!!! Bra med reg, då försvinner (i mitt fall försvann) det vita eländet mycket fort;-) DS

  1. Är förvånad själv att den inte blev så stor, abstinensen. Förstår att det cirkulerar nu, ditt lönesamtal bli säkert bra.

   Har regnat lite men solen har mest lyst över oss och i helgen i stugan var det minst 20 grader i solen, underbart.

Tycker om din kommentar