En blomma …

i flera färger.

Kategori | Lördagsmixen –Blomma/blommor

[nggallery id=4]

Eftersom jag bara orkade plocka en blomma så fick den bli i flera färger istället, men nog föredrar jag originalet, även om namnet blåklocka är lite missvisande för mig är den mer syrenfärgad är blå. Orkade inte ens med finliret vid färgbytet – men ibland tar latheten (och tröttheten) över.

Här hittar du fler som blommar om du följer länken till  – Shannara’s lördagsmix

Vi har födelsedag här hemma i morgon och middagen har redan börjat förberedas. Eftersom det är sambos födelsedag och han gillar tjälknöl så blir det en middag på älgstek med rotsakssgratäng. Den knölen tar ju minst 15 timmar innan den är klar, så det är ingen middag du kommer på i sista minuten. =)

Så därför, om det inte blir tid imorgon hoppas jag att ni har en underbar helg.

8 svar på “En blomma …”

 1. Jag föredrar också det blå originalet. Men just bloklockor kan ha lite varierande färg. Nästan mot det lila eller syren som du säger. En vacker blomma i alla fall. Så skir på något vis. Minns att jag hade blåklockor på mina konfirmationskort!

  1. De kan nog variera i färg och jag har ett foto på vita blåklockor som jag tänkte lägga ut någon gång. Jag hade nog också blåklockor på dem, har förresten kvar dem i en låda – du vet hon som spar.

 2. En sån vacker blåklocka tänkte jag och njöt, så rullade jag ner sidan och började skratta. Så fel att se blåklockor i andra färger. Så fel att det var kul!!

  1. Visst ser det ”lite” eljest ut och de flesta andra blommor kan jag se i andra färger men inte blåklockan, nu var den ju inte speciellt bra redigerad och det gör väl sitt till.

 3. Vilken fin blandning av blåklockan. Håller med dig om färgen. Tjälknöl har jag aldrig smakat men det skall väl gå att göra på annat kött också. Önskar dig en trevlig söndag. Jag och min dotter skall gå på påskmarknad. Kramar. Anita

 4. En toppen blåklocka!!! Bra med det temat hos Shannara: jag lär mig namnet på hur många blommor som helst, det gäller bara att komma ihåg dom;-)
  Tjälknöl mums. Det brukar vi ha som traditon till påsken – då med lammstek. Visste inte att man kan göra den på älgkött också. ”Bara” 15 timmar – mmmhhh det är väl ugnen som får jobba inte du;-). Vår tjälknöl på lamm tar 24 timmar vid 45 grader. Det gäller att inte glömma den i ugnen bara, vilket har hänt å då är det bara att gå ut och äta;-)

  Hälsa sambon och gratta så hjärtligt. Sätt på en CD om du inte kan hålla tonen, det skulle jag göra.

  1. Blåklocka tror ju jag att även du känner till när till och med jag kan den. Jag blev sugen på tjälknöl av lamm i påsk, temperaturen bör ju vara lite lägre på lammet. Med älgen stod det till och med 100 grader men normalt har vi 60 när vi använder nöt och gjorde lika med älgen. Att jag inte tänkte på det där med CD, får köpa sådan musik till nästa år.

Tycker om din kommentar