Livet är inte riktigt …

som förr. Numera skriver jag kom ihåg lista för att checka av att jag får med allt. Ni som läst här tidigare kanske kommer ihåg när jag glömde sladden till datorn. En resa i tidiga gryning, 18 mil tur och retur för att kunna använda datorn -en helg! Jag är sällan speciellt uppkopplad  i stugan, men det är det där i fall att och att kunna ladda ner eventuella foton som är viktigt, känslan av att kanske inte kunna, om nöden uppstår.

Vi hade inte riktigt bestämt oss för om vi skulle åka idag eller på fredag, det lutade mer åt fredagen. Så började jag helt plötsligt tänka på bastu och då var det klart – vi åker idag. Bråttom att komma iväg ska vi i alla fall inte ha, men … jag får känslan av att när vi väl börjar vara klara så blir det bastueld i baken på oss och vi drar. Sambo har i alla fall åkt iväg för att fixa bastudrycken (ack så viktig) samtidigt som han skulle kolla på någon ny tvättmaskin, inte till oss utan till en ny hyresgäst. Därför tog jag mig en stund framför datorn medan jag på samma gång funderar över mitt kom ihåg och bra att ha med sig.

Men tänk om … jag glömmer att skriva upp det som jag ska komma ihåg att inte glömma? Det kan ju även hända den bästa, eller?

Vilka i-landsproblem jag har och är säkert inte ensam om dem. Fiskegrejer, kaffepanna (och korven) samt ett glatt humör med mycket kärlek, sedan blir det en glad påkhelg.

Vädret är lovande och enligt prognoserna visar det på en hel stor sol fredag, lördag och söndag. Så här ser den ut enligt -yr.no. Kanske inte större än normalt men utan de där gråa som ibland brukar skymma, en sådan här –  det känns skönt och vi brukar ha tur med påskvädret, har jag för mig eller är det vad jag vill komma ihåg som jag minns? Nåja, i Luleå ser det just nu ut så här  –  och därför så är jag glad att jag drar mot, om inte en annan breddgrad så i alla fall till en plats där solen ska skina. Nu vet jag ju hur det är med väderprognoser och hur mycket jag kan lita på meteorologer, men jag måste få tro och då väljer jag att tro på norrmännen -i det här fallet.  Nu hoppas jag också och tror att alla får ett underbart väder och en glad och härlig påsk.

Önskar jag -Margareta- till er alla från hela mig.

Ps. Apropå yrket meteorolog kontra sierska – är det någon skillnad? Nu packar jag strax ner alla sladdar och laddare och drar till en plats vid den stilla Luleälven.

8 svar på “Livet är inte riktigt …”

 1. Vilken fest…de blev på Blåkulla du!!! haha
  Men nu är de dax för Påskafirande i dagarna många.
  Hoppas Ni får sköna dagar i stugan.
  GLAD PÅSK TILL ER FRÅN OSS.
  Kramiz Anki

 2. Ja, det där känner man igen allt för väl. Men jag kan ju skylla på åldern. Jag ser ut ungefär som påskkäringen på mitt påskkort.
  Låter väldigt mysigt det du har att se fram emot i helgen. I morron kommer mitt äldsta barnbarn och hennes familj.Lille Oliver som är 15 mån.
  Mitt knä är tyvärr inte bättre. Tänkte klara helgen sen blir det nog ett doktorsbesök. Tack för din omtanke. Här också strålande väder ca. 19 gr +. Det växer så det knakar. Gubben var just ute och hämtade nyutslaget björkris som jag tänkte göra lite påskfint med.
  Varma påskhälsningar från mig till dig och din sambo.Anita

  1. När är det acceptabelt att skylla på åldern? =) Vad söt du är i sådana fall. Vad tråkigt med ditt knä och du får ta itu med läkaren så fort det blir vardag igen.

 3. Känner igen mig helt och hållet här. Händer oftas att jag skriver en shopping lista åsså glömmer jag den hemma. Helt normalt och ingenting att oroa sig för!
  Hoppas du har inte glömt vad man behöver för att basta;-) Systemet next för mim del:-)
  Glad Påsk än en gång:-)

  1. Toapapper, tandkräm och allt annat viktigt har jag en förmåga att glömma. Kroppen tog jag med mig och även det andra viktiga för bastubadet. =)

Tycker om din kommentar