Utslagen …

ska kastspöet absolut vara om det ska finnas någon chans till att få firre. Igår skedde årets premiär och lika tomhänta som vi åkte dit, åkte vi tillbaka. Idag var det dags igen och nu åkte vi på andra sidan älven för att prova lyckan.

Det såg inte mycket bättre ut än det gjorde igår, tills … det dök upp en bil och två bröder (fick vi veta sedan) började packa upp fiskegrejer och kom fram till samma plats som sambo stod och kastade.

Självklart var snacket igång ganska snabbt, finns inte någon som inte kan få igång honom att prata och de var lika trevliga och sociala. Den yngre av bröderna var en riktig storfiskare och duktig dessutom, inte bara snack. Det bevisade han ganska snabbt genom att dra upp tre harrar med bara några kast.  Tror ni jag fotade? Jag skojade och sa, att här får vi ta till en lögn och säga att sambo fått fisk, tänkte mest på att lura grabbarna.

Nu har jag ju svårt för det här med att ljuga (blir så jobbigt om du sedan ska komma ihåg vad du sagt och det är betydligt enklare att komma ihåg verkligheten -nog svårt det) och en kortis går bra men i längden, nej.  Fota dem kunde jag i alla fall.  Sambo fick ett gliddrag, eller glidmete (inte glidmedel som jag hörde först) av storfiskaren och några maskar. Bröderna åkte hem till deras sommarhus och sambo tyckte det var så kul att vi blev kvar ännu ett tag, trots att vi var på väg hem redan när de kom.

Nu började det hända saker … två harrar blev dagens fångst. Snabbt en förändring i dagens middagsplanering. Två perfekta harrar på 3-4 hekto blir en idealisk måltid för oss båda.

Först en snabb eldning av bastun (förvånad?) sedan på med elden för grillning av harrarna. Nu sitter jag bara och väntar på paus i ishockeyn, sedan är det kanske klart för grillning. Fisken är då klar urtagen och saltad så … men hockey är viktigt och speciellt när det är ”derby” – Sverige -Finland.

Nu gör jag ett uppehåll i skrivandet innan publicering eftersom jag tänkte ta foton av fisken över elden.  …

Ursäkta uppehållet men nu är den underbara fisken uppäten och totalt utslagen från verkligehten, även om den kommer ut vid ett senare tillfälle.

Nedan lite utslagen fisk vid olika tillfällen under dagen (och kvällen) och som sluttamp den underbara lycka som känns efter en lyckad och underbar dag.

[nggallery id=7]

 

Ps. Världen är liten, kan låta uttjatat men så är det. En av männen bodde i en av byarna där sambo har fastigheter, samtidigt som hans sommarhus här inte ligger långt från vår.

Själv är jag också ganska utslagen med tanke på all frisk luft jag fått de senaste dagarna och idag har nog temperaturen varit runt 20, tror jag, -i solen såklart.

Kategori | Lördagsmixen –Utslagen

Här hittar du fler utslagna om du följer länken tillShannara’s lördagsmix

10 svar på “Utslagen …”

  1. Ja, det är ju betydligt roligare och framförallt godare än gädda som man alltid får på kroken och hur många som helst.

 1. Kul och fin bild på kastspöt. Kanske skulle den varit ännu bättre med en aning större skärpedjup? Så att ringen i mitten av bilden hade varit skarp, men oskarpt bortom den.

  1. Det har du helt rätt i men … inte så lätt (för mig) den går undan och det är ögonblicksbilder. Jag har några sådana men då inte med den där böjen.

   Har kanske inte den bästa kameran för att få till det där … får det kanske inte ändå hur bra kamera jag än har.

 2. Vilka sköna fiskebilder!
  Mitt Blåkulla låg söderut, jag vill inte se mer snö i år… men får erkänna att vitsippsbackarna såg nästan ut som snötäcken – SÅ vackert!

  1. Förstår det samtidigt som jag tror att man måste vara här uppe för att förstå hur härligt det faktiskt är när det är soligt, varmt och snön glittrar. Vitsipporna är underbara och när jag är nere i Linköping har jag fotat en skön vitsippeäng vid något tillfälle.

 3. Vilken fiskelycka och så mat på bordet dessutom. Jag får aldrig napp när jag fiskar och lika bra är nog det. Skulle inte fixa att ta kål på firrarna…

  Ha en fortsatt fin påskhelg!

  1. Det är så gott med helt nyuppdragen fisk. Har inga problem med att ta död på dem, klarar nog masken men avstår om jag slipper.

 4. Vilken härlig dag du har haft däruppe i norr, där det faktiskt är varmare än här, men det är dig väl förunnat.
  Bilden med harren på grillen är en höjdare. Jag känner nästan doften – älskar doften av grillad fisk och synen när skinnet lossnar från fisken. Japp, jag vet att jag är konstig. Har aldrig ätit harre och kan inte minnas ha set den fisken heller. Mönstret är ju ganska iögonfallande, så det borde jag komma ihåg.

  Kul med lite hjälp från ovan – jag menar nära håll. Hoppas ni sammanstrålar fler gånger. Sambons självförtroende vad gäller fiske måste ju hållas på topp, eller hur!!!

  Tråkigt utan fotoutmaning imorgon. Man är så inställd på att Trissen har ett roligt uppdrag. Så jag vet inte vad jag ska hitta på heller än – men det ger sig, som alltid.

  Ha en fortsatt underbar påskhelg på ditt älsklingsställe!!!

  1. Harr är kanske inte en sådan vanlig fisk söder om … någonting, vet inte. Såg på TV i postkoden och en deltagare som inte ens visste vad en harr var för någonting så jag misstänker att det är så. Till och med rättstavningen här tycker att jag stavar fel när jag skriver ordet. =) Håller med dig om att det luktar underbart. Ibland har man inte tid och när det inte dyker upp så har man hur mycket tid som helst, aldrig nöjd.

Tycker om din kommentar