Gammalt blir nytt …

i naturen. Hos mig själv är det mest det ”nya” (kanske mer det dagsaktuella) som blir gammalt och därför är det fantastiskt att det ibland kan vara tvärtom och helt utan kirurgiska ingrepp eller några andra ”mirakelkurer”. Tänk om vår egen hy och kropp bara så där skulle förvandlas till något nytt efter en lång, kall och mörk vinter. Det gör den kanske lite, när den blommar upp och får sol och betydligt mer motion än vad kroppens ägare (alltså jag) gett den under en lång period.

Kategori | Måndagstema | Gammalt och nytt | hos Bildgatan

Fler som är både gamla och nya hittar du i länkarna hos Måndagstema.

[nggallery id=10]

Det är så vackert när man ser hur allt det nya kryper och växer sig starkare för varje dag som går, det gör nog att ens egen välbefinnande också ökar och vi blir så där ”nya” varje vår, utom att det kanske inte syns lika tydligt hos oss som i naturen. Vi har det genom våra leenden och den inre friden som strålar.

26 svar på “Gammalt blir nytt …”

  1. Det verkar inte vara meningen att någon ska känna igen sig här inne, gång från gång. =) Tack.

  1. Vi lever ju i en värld där gamla (människor) inte är värd så mycket men sedan suktar vi efter antikviteter.

  1. Nej, inte här heller -även om det känns som att det skulle behövas vissa dagar. =) Brukar tänka på Hans Werthén och det han sa en gång om äldre kvinnor och varför han gillade rynkor – det syns att de har levt.

 1. Efter en lång vinter förvånas jag varje gång hur moder natur klarar det där – egentligen. Håller helt med dig att det inte vore helt fel om samma moder skulle ge oss människor en komplett makeover varje år också. Klart att vi strålar inifrån (förhoppningsvis) och botox vill vi ju inte ha heller så…

  Toppen bilder till temat och en himla fyndig lösning faktiskt!!!

  1. Vi kanske snart är de enda som vågar vägra den kosmetiska förvandlingen som innebär sprutor, kniven eller något att som gör ont och kanske inte heller gör gott för kroppen i längden.

 2. Det är inte det sämsta att den inre skönheten blommar upp också! Den yttre är kanske inte samma sak även om många av oss nog blir piggare ochh gladare vilket gör oss vackrare!

  1. Nej och den är ju kanske den vackraste hos människan men visst skulle det vara kul att vakna på morgonen och känna sig som en prinsessa för en dag, även utåt.=)

    1. Men snart kanske vi känner oss sådana när vi får ta på de lätta kläderna och får låta håret blyga för vinden utan mössor, vantar och tjocka jackor.

  1. Tack och visst är det så, i alla fall upptäcker man det mer och mer ju fortare åren går – även om jag är ung fortfarande. =)

Tycker om din kommentar