En dröm …

som ofta förekommit här på bloggen är att få fota en björn, en rovfågel eller något annat lite ovanligare (för min kamera i alla fall) i djurens rike. Men det var inte så här jag ville att min dröm skulle bli. Så tänkte nog inte den här  att livet skulle sluta,  när den i sin dröm kanske hade ett skrovmål i sikte, på jakt någon mindre fågel och i stället hamnade på trappan hos oss.

Trots att jag blev ledsen så tycker jag att det ser ut som att den är inne i en rofylld och djup dröm.

En drömlikt vacker fjäderdräkt och fjunen som sakta drömmer sig mot att sakta lyfta.

Förhoppningsvis har den nu fått en drömlikt underbar tillvaro bland molnen och änglarna.

Kategori | Fototriss | Drömma | hos Bildgatan

Följer du länken hittar du drömmar hos Fototriss.

Bildgatan

Just nu hörde jag några riktiga tunga vingslag och tittade upp över älven och fick se något riktigt stort som flög ganska lågt vid älvkanten. Samtidigt blev det alldeles tyst från det normala fågelkvittret, till och med den ganska ovanliga skatan håller igen sitt tjatter.  Det är faktiskt inte speciellt mycket skator eller kråkor här, däremot en hel del korp. Tror att det här är en drömplats för ornitiologer och sådana med teleskopobjektiv.

Eftersom mamma följt med den här gången så har hon haft sitt sköna morgonsamtal med sädesärlan som nästan kommer fram till hennes fötter och det ser faktiskt ut som att den förstår. Direkt jag kommer smygande med kameran, vad händer? Inte vill den fortsätta diskussionen med ett sådant monster i närheten. Jag vet inte vad det är med mig och fåglar. Det ser även ut som att hacke hackspett har hittat sin drömtillvaro här på tomten och skulle jag ha ett bättre förhållande med flygfäna så skulle chansen till rena drömbilderna av fåglar finnas inom nära räckhåll. Nu har jag ju inte den rätta utrustningen, har ingen alls för flygfotografering. De enda jag inte sett idag är svanparet som bor på andra sidan älven. Kan bero på att klockan redan var nästan 10:00 innan jag slog upp mina melerade.

Det är fortfarande alldeles tyst så något riktigt farligt var det som flög förbi. Nu ska jag fixa till lite i stugan, om det är något som måste fixas. Hettan kring benen börjar bli kännbar när jag sitter här vid älvkanten och försöker plita ner dagens triss. Kanske dags att visa sina vita för omvärlden.

Jag har inte lekt med fågeln utan la den en stund på den gamla tunnan för att få några foton och nu finns den på en plats där den får vila och drömma vidare i en annan tillvaro.

Ps Om någon påstår att det inte är en sparvhök så köper jag det, men har lyssnat på vad sambo trodde och sedan kollade jag i fågelboken jag köpte för att åtminstone kunna se skillnad på skata och kråka. =)

Ps 2. I går hade jag även en annan krumelur vid älvens kant som njöt av solen i vattnet och inte heller den ville vara med på någon närbild, misstänker att grannens röjning lockat hit den.

Nu vet jag att det inte är en sparvhök och för någon vecka sedan så såg jag rätt fågel – Oväntad och det är ju ”samma” fågel. Det hade ju kunnat bli en riktig god middag istället. =)

28 svar på “En dröm …”

  1. Det blev det och inte så kul att så ofta hitta en död fågel som försökt flyga genom våra rutor.

 1. Ja det var så lite så ;) Det är ju så otroligt lätt att ta fel :) Men det så att jag jagar, så jag MÅSTE veta hur skogshönsen ser ut :) Annars så är jag värdelös på alla olika sorter som finns…Tack för besöket på min sida och ha det så bra!

  1. Jag läste det och förstår din kompetens, vore inte så trelvigt om du sköt en sparvhök för att du trodde det var en järpe. =)

  1. Ja de kan säkert vara terrorister för en del samtidigt som de är betydligt färre än alla smågåglar och jag värnar ju om de riktigt vilda djuren. Låter som att jag inte bryr mig om de övriga men det gör jag.

  1. Vi tänker inte på det och kanske känner vi till det men jag tycker att det är så tråkigt varje gång jag får se ett djur som dött i någon olycka. Även om jag själv är en som skapar en del naturlig tragik genom alla flugor, mygg, spindlar och även en och annan myra som jag slår ihjäl.

 2. Kan bara dra slutsatsen att fåglar måste vara döda för att du ska lyckas med att fota dom. Håller med Monica och Lena. Själv hade jag inte förmått mig att plåta den kan jag ju säga. Tycker du var modig och skapade ett helt annorlunda triss. Bra gjort!!!

  1. En bra slutsats. Det är inte så farligt att plåta dem och jag känner mig inte speciellt modig – den var så vacker eftersom det inte syntes någon skada den bara ”sov”.

 3. En vacker fågel men en sorgsam triss.
  Ja fåglar är inte det lättaste att fota, av 100 foton har jag nog kasserat 99.
  Gillar din header skarpt, så läcker.
  Ha en skön söndagkväll;-)))

  1. Eftersom jag inte tidigare kasserat nästan något så ligger det en hel del skitbilder i mina arkiv. Tack.

  1. Ska kanske testa och göra lite målning av någon av bilderna, ska kika på dina även om jag vet att jag gjort det tidigare.

  1. Sorgsen och visst blir man ledsen samtidigt läser jag också i fågelboken att de varit utrotningshotade tidigare så det känns ju ännu tråkigare.

 4. Så synd att den lilla höken skulle sluta så tvärt och tragiskt.
  Jag drömmer också om att fota rovfågel, men saknar rätt utrustning och så vet jag inte heller vart jag skulle ta mig för att hitta några rovfåglar.

  Det blev en sorgsen men fin triss hos dig.

Tycker om din kommentar