Många …

är stenarna på stranden, ett stort antal olika storlekar och en mångfald av färger.

Kategori | Fototriss | Många | hos Bildgatan

Följer du länken hittar du många av mycket hos Fototriss.

Jag funderar varje gång jag är med i ett fototema hur många tankar som sätts i gång och vilket arbete vi gör med att fundera, leta och ta fram ur arkivet eller gå ut (kanske inomhus) och fota något som ger oss vår egen bild av ordet som är aktuellt. Det är som när vi (en del gör det fortfarande) gick i skolan och fick en läxa med undantaget att vi nu gör det på en gång och vi anstränger oss. Inget som kan vänta till morgondagen eller kanske senare. Därför vill jag sända en eloge till mig själv och hela den stora skara som enträget fortsätter, dag efter dag, månad efter månad, år efter år och bara ger så mycket av sig själv genom åtskilliga bilder och illustrationer av ett ord.  Oräkneliga är de foton och bilder som jag fått njuta av genom åren och förhoppningsvis kommer det att bli många fler.

Ps. Idag tyckte jag att det var så enkelt att det blev supersvårt att välja, kanske gjorde jag det lite väl lätt och valde mina första tankar.

59 svar på “Många …”

  1. Så tänkte jag med men läste någonstans om hur stort det skulle vara för att räknas som sten, men vi kör på att det är sten -annars blev min tanke fel. =)

  1. Tycker också om den första bilden och det tål att upprepas hur härligt det är just nu när man kan vara vid vattnet och inte behöver gå på den.

 1. Ja stenar i alla de valörer, kulörer och varianter är sååååå vackra – det ser man här!
  Ja tänk att man hittar ständigt nya varianter på teman…

  1. Det finnsmycket att välja på och alltid är itne inspirationen på topp. Tur är kanske det för då skulle man nog inte komma från datorn. =)

  1. Tack och nu har jag redan börjat fundera på mitt svartvita inlägg, men jag tar nog det imorgon – hockeyn är för spännande just nu.

  1. Flera av de här stenarna och just den här platsen kommer jag inte att återse så många gånger mer, om någon gång alls. Därför är det härligt att ha kvar dem i minnet och även på bild.

 2. Stenar så naturligt vackert med dess olika former, och jag håller med dig att triss kan ge oss många tankar och den är olika hos oss alla *intressant*

  1. Det är våra tänkande hjärnor som flyger i väg mot olika mål vilket gör att det blir så intressant … min tanke.

  1. Det är så i verkligheten också. Jag ser mycket detaljer sedan jag började fota och hela tiden förändras tankarna kring det.

 3. Jo, lite som att göra en läxa kan det väl ibland kännas med alla fotoutmaningar som numera finns bland alla bloggar (själv håller jag ju i en) och ibland tycker jag det är för många och vill i stället ha lite frihet att publicera vad jag vill och inte följa något tema. Men så blir det ju roligt igen efter ett tag, att testa om man klarar att få fram något på det utvalda temat. Omväxling förnöjer, heter det ju.

  Gillar ditt stenhårda och mångfaldiga val av bilder. Och så funderar jag på hur många stenar det egentligen finns på jorden och vad som kan räknas som sten och inte blir sandkorn. Har för mig det finns något diametermått som skiljer dem åt och att det däremellan finns ännu fler sorters namn, allt enligt storleken. Men inte ids jag slå upp det inte. :)

  1. Det är precis så jag också har känt mig och gjort uppehåll ett tag för att sedan komma igen. Ditt har jag varit med i men sedan blev det tomt ett tag och nu kanske det sker igen, samtidigt kan jag tycka att det är svårt att bara smyga in så där igen.

   Sista stycket, visst jag inte heller tänker på sandkorn som sten, krossad sådan – men nu lärde jag mig igen något nytt denna dag.

 4. Så har jag då faktiskt aldrig tänkt – alltså det där med läxor i skolan – det måste jag ha förträngt…
  Men jag håller helt med dig: dessa fotoutmaningar är suveräna, man inspireras av andras bidrag och inte minst av hur många proffs det finns därute. Man anstränger sig sådär lagom – gärna lite nischad i mitt fall – och blir glad för varenda (kvalitets-)kommentar man får. Å i år har jag faktiskt – konstigt nog – hållit mitt eget löfta att bara lägga upp dagsfärska bilder. Å med mycket tur (mindre skicklighet) har jag kunnat hålla det löftet.
  Fota är otroligt roligt och en spännande/förklarande/informativ text till gör ju att tv:n ytterst sällan är på nuförtiden.
  Förresten var dina stenar ett utmärkt val.

  1. Jag har inte bestämt mig för det och så kommer det inte heller att bli eftersom jag tycker att det inte spelar någon roll. Nu fotar jag mer sällan och framöver kommer det inte att bli något alls, nästan inte i alla fall. Men så länge jag får använda mitt arkiv i teman komme rjag att göra det, om inte så får jag bara skriva egna inlägg.

 5. Många gånger tror jag det är bra att gå på den första tanken som dyker upp. I det här fallet var det i alla fall ingen nackdel utan det blev en vacker och bra tolkning.

  1. Det är så och även om jag fick en tanke om ordet i en annan betydelse som kanske varit roligare så är det många här också.

 6. Härligt strand, sten och vatten det kan inte bli mycket bättre. Fin triss som får mej att vilja gå kvällspromenaden vid vattnet;-)))

  Från början är ju Schäfern en ren vallare, i Tyskland har man både prov och rena vallhundslinjer kvar;-)))))

  1. Det är bara att ta med sig vallhunden och ta en skön promenad. Det visste jag faktiskt inte om schäfern och en ny kunskap.

 7. Men så jobbigt när det blir svårt fast det är lätt :) Själv hade jag väldigt begräsant urval, och klart begränsad datorkapacitet, tråkigt att se alla fina bilder på en pytteskärm.

  Vatten och stenar är en fin kombination, det har faktiskt jag också fotat idag :) Den första bilden är min favorit, jag gillar konstrasten av de ljusa stenarna mot det mörkare vattnet.

  1. Kanske inte så jobbigt men ordet många går ju att tolka på så många olika sätt och har lite olika betydelser. Håller med dig om att de småskärmarna inte är några drömmar och när jag sedan hör hur stor procent som ser på TV i mobilen så gapar jag bara, absolut inget för mig.

  1. Det var svårt att välja stenar men eftersom bilderna påminde om varandra så valde jag dessa tre.

 8. Jag hade också problem idag för jag har så många bilder som passar in på ordet många.
  Du gjorde rätt som följde dina första tankar för bilderna är väldigt fina :)

  1. Vi har fotat många bilder och att bara ta ett foto på alla mappar kategoriserade på olika sätt i bildarkivet hade ju varit en bra illustration till ordet.

  1. Den sandstranden har jag inte besökt så många gånger men det var en fin plats och sanden var ju av det lite grövre slaget, inte playans mjuka.

 9. Stenar är så vackra. Olika färger och olika storlekar. Jag brukar dra med mig en del stenar hem om jag hittar någon speciell. Visst sätter de olika temana igång hjärnkontoret ibland. Men det är ju det som behövs så man inte blir alldeles försoffad.Idag lyser solen med några skvättar ibland. I går hade vi ett rejält åskväder med hällregn. Det behövdes men det kan väl regna lite mjukare.Ha en bra fortsatt söndag. I kväll håller vi tummarna för Tre Kronor. Kram. Anita

  1. I stugan har vi en del sten som mor och hennes sambo plockade med sig på sina turer i länet och kanske även i Norge, tror jag. Någon kommer kanske söderifrån.

Tycker om din kommentar