Sommar och vitt …

är inte två ord som vi så ofta förknippar med varandra? Eller varför inte, det är på sommaren alla vackra vita blommor lyser upp och på sommaren plockas de vita kläderna fram och även hatten som ska skydda oss mot solsting. Vitt är svalt och vi inbillar oss att det kanske kyler lite mer än exempelvis svart, kanske gör det så -vad vet jag som äter kärringpiller och alltid är varm.

[singlepic id=121 w=510 h=339 float=]

Kategori | Tisdagstema hos Bildgatan – vitt

Fler nyanser av vitt hittar du om du klickar på länken till tisdagstemat >>>

För övrigt är det ganska tomt i min hjärna för tillfället, eller … helt fylld med ett stort vitt ark som jag ska börja ge struktur åt samt färglägga med lite smått och gott som har med byggnation och inredning att göra. Prio nummer ett är i alla fall att skura och få allt skinande vitt. I helgen sätter vi igång och sedan blir det inte svårt att fylla dagarna under den närmaste tiden. Tänk vad en liten stuga som är hälften så stor som vår lägenhet kan rymma grejer och för att inte tala om alla förråd på tomten, men det måste tömmas oavsett hur försäljningen går, ingen idé att vänta. Tur att det är ordning och reda bland prylarna, tror inte att det blir så jobbigt som det låter när jag skriver och sedan får det bli en hel del utrensning. Det känns verkligen roligt nu, att börja fylla ett nytt tomt vitt papper med tankar och idéer.

Vi har hittat en bastumodell som vi båda gillar, lite eljest, och har skickat en förfrågan om leveranstid och sedan är det kanske bara att påbörja ytterligare ett nytt bastuprojektet, bara fyra år sedan det begav sig förra gången.

I morse var jag uppstigen tidigare än morgontuppen eftersom jag skulle skjutsa ena sonen till Kallax med fakirflyget, med slutdestination Oslo. Där han ska beblanda sig med svenskar, norrmän och alla andra som kommer att göra hela Norge till en feststad idag. Han visste inte själv när han återvänder då han ska till Stockholm den 9:e juni och lyssna på Bryan Adams. Något tårtkalas lär vi inte bli bjuden på när han fyller år under nästa vecka, även det får hans ”norska” vänner njuta av.

Ps. Cykeln är återlämnad och någon ny fick jag inte, samtidigt som jag kan skriva att han ska inte slippa undan vårt blivande byggprojekt – då blir det att arbeta på tornedalskt vis. Med andra ord inga siestor, sena morgnar eller sköna fikapauser som räcker i flera timmar. Däremot blir det inte knäskurning, som några av mina tornedalska vänner påstår är det enda rätta. =)

Ps 2. Det är kanske läge att avslöja att det flyter riktigt äkta finskt blod i mina ådror, även om det är två generationer bak och bara på den ena sidan av mig (misstänker den vänstra), men det är segt och tar länge innan det går ur en om någonsin. Tänker på förnedringen i söndags och då känns det bra att kunna luta sig mot det finländska i mig.

Ps 3. Den här hatten fanns (finns kanske ännu) i en gammal ladugård som ett par vänner (inte samma som igår) köpte eller mer fick på köpet vid sitt stugköp -så .. .ja, hatten och miljön är (ska nog skriva var) en aning smutsig och dammig och lite mer än vad den är här hemma hos mig -men om jag inte gör något snarast så …

28 svar på “Sommar och vitt …”

 1. Vilken otroligt vacker bild på solhatten!!! Ursnyggt!!!
  Vit förknipper jag konstigt nog inte med sommaren. Beror nog på att jag inte ha ett enda vitt plagg – å ingen sommarhatt heller;-) Däremot har jag några långärmade t-shirts som jag bär som ”lager” under vintern.
  Ja du är iaf inte sysslolös med alla saker som måste göras i stugan. Inte att jag avundas dig direkt om man säger så. Hoppas att ni får stugan såld sfort.
  Dessutom förstår jag att du gärna lutar dig tillbaka på dina (få) finska gener med tanke på ishockey förnedringen. Då kommer sådana gener verkligen väl till pass;-)

  1. Tack och jag har förstått att vitt inte är din sommarfärg. =) De finska generna sitter bra sådana här dagar. =) Snart blir det mycket av det landet nära mig.

 2. Jag förknippar gärna vitt med sommaren. Först då tycker jag man har lite färg så att man kan ha det utan att se ut som ett spöke! Dessutom är det en sval och bra färg att han när solen skiner.

  1. Ja, det där spöket måste döljas snart även om det mest är benen som är kritvita. Jag är ju ganska mörk så vitt är en färg som absolut passar mig.

  1. Tack, den blev så där lite … längtan skulle jag kanske säga tack vare att jag inte var still med handen när jag fotade.

 3. Vitt hör absolut sommarn till! Och den vita hatten andas sommar lång väg … fint!

  I söndags var det fint att vara finsk, det brukar vara lite jobbigt att lyssna annars på ishockeykommentatorerna i svensk tv, de är väldigt blågula! Men i söndags njöt jag, vad de än sa :)

  1. Ja och den skulle inte vara så skön under vintermånaderna. Jaha, du är en av dem som fortfarande njuter och ropar VM-guld. Förstår att du var glad och det var de här vid gränsen också, de retar varandra samtidigt som det är mycket allvar i att vinna.

 4. Vilken vacker vit hatt!
  Visst hör vitt sommaren till. Vitt och svalt i värmen.
  Lite finskt blod i ådrorna kan nog vara bra att ha och i söndags måste det ha varit helt perfekt!

  Ha en fin fortsättning på veckan! /Ingrid

  1. Jag var tvungen att berätta det när jag har vänner som fortfarande firar och ropar över något guld som grannlandet tydligen har fått. =)

 5. Vackert med en vit stråhatt, och du var stolt över ditt finska blod, själv har jag blandat blod. Vitt är jungfrulighetens och andens färg, och jag älskar vitt bland annat i blommor men även i inredning. Det får gärna se använt och lite gammalt ut. Trevlig läsning här.

  1. Mitt är nog också ganska blandat, finskt, svenskt, tornedaliskt och lite Kalixblod samt annat som jag kanske inte känner till.

   Det där med Kalixblodet gör kanske att jag är ursäktad när det inte går så snabbt. =)

   Jag tycker också om vitt men det får inte bli för mycket, enligt min smak.

  1. Inte min, men jag kanske eller jag borde ha något liknande när man någon gång ligger i solen, även om det inte händer alltför ofta … bara i hängmattan.

 6. Vitt hör sommaren till .. så vacker vit hatt du har.. riktigt sval och skyddande när solens strålar värmer:) Ibland är det så svårt att komma in på din blogg.. man får vänta ett bra tag .. eller kan sidan inte visas..Det har varit struligt ett tag nu med många bloggar ett tag nu .. alla de sorters :( Ha de bäst:)

  1. Tack och jag är medveten om det som jag skrivit till dig men nu snart måste jag ta tag i det -kanske rensning här också. Har en del liggande som jag inte använder men kanske att det trots allt tar lite som gör att den går trögt.

   Idag har Loopia haft ”rengöring” av servrarna och databasen så då har den helt legat nere ett tag, men det visste jag i förväg.

  1. Efter en hel dag i solen kan det vara skönt med förbyggande, själv är jag inte den bästa på det.

 7. Härlig årstid är det tycker jag och det blir ännu finare när alla tar fram sina ljusa fina sommarkläder som ofta är vita.

Tycker om din kommentar