Känsliga tittare varnas …

för eventuellt oväntade lekfulla nöjen i detta inlägg.

[nggallery id=27]

Kategori | Måndagstema | Lek-spel-nöje | hos Bildgatan, om du klickar på första bilden istället för att visa som bildspel kan du se dem i större storlek – om du törs.

Fler lekfulla, spelsugna nöjen hittar du i länkarna hos Måndagstema.

När jag ser sådant här blir jag glad och funderar samtidigt över hur människor ondgör sig över att vi jagar (för att äta) djur samtidigt som vi tämjer våra husdjur till att bete sig på ett visst sätt och frångå sitt naturliga beteende. Jag har inget mot något av det, däremot en tanke.

Det började med att jag lekte och hade ett stort nöje av att fota den kelsjuka katten som njöt av solvärmen och livet som älskad hos svåger och svägerska i deras stuga. Jag valde också att inte visa hela bildserien eftersom det slutliga spelet i verkligheten kan ses som stötande av någon tittare. Jag tycker inte det, för den här duktiga katten håller delar av djurriket borta från att vistas i min närhet samtidigt som vi slipper en sjukdom som det varnats så mycket för i år. Det är verkligen ett spel och en lek mellan h*n och fångsten som först får agera leksak och sedan bli till ett riktigt skrovmål.

Ps. Jag varnar  för att … kommer rätt tema så kommer inte jag att avstå från slutet av den här leken.

14 svar på “Känsliga tittare varnas …”

 1. Ja, en katt er en katt og sånn er livet.
  Jeg synes det er bra du viser dette for det er mange som misliker å se (og faktisk å vite) at en katt fanger små dyr og ”leker” med dem.
  Et godt innlegg :)

  1. Tyckte själv att det var spännande länge sedan jag såg det, som barn hade jag katt men därefter har jag inte fått uppleva det.

 2. Nja – alltså nääääeeeeeeeeeee.
  Den ”leken” hade jag inte velat bevittna kan jag ju säga. Din bildserie är enastående, men jag är tacksam att du inte visade ”rubbet”. Kattens lek med råttan… Klart den ska ha sin lunch – katten alltså, men jag ryser.
  En kompis till oss har en katt som stolt rader upp döda möss och råttor vid ytterdörren. Han äter inte ens upp dom. Yuck!!!

  1. Jag tycker att det är intressant men kan förstå att det inte är är alla som vill se, det knakar lite. =)

   Jaga för jagandets skull – Nej.

  1. Nej, inte den här katten den är så klok men vill gärna visa upp bytet men en byt bort från huset.

 3. Visst kan det kännas lite otäckt, men det tillhör ju kattens natur. Tittar man på naturprogram på tv om djur så handlar det om en enda sak: Jaga eller jagas, äta eller ätas. Det är så det fungerar. Vacker katt!

  1. Det handlar ju även numera om det bland oss människor många gånger, utan att vi egentligen har det naturligt hos oss.

 4. Underbart! Vilka härliga bilder på den gamla katten (ser gammal ut iaf!) och visst är det lite tråkigt att se råttans kamp men i det här fallet höll jag ändå på katten. :)

 5. Men det är väl ändå naturens gång och inte det minsta konstigt. Ett led i näringskedjan bara. Fasst visst, kanske ett blodigare led…

Tycker om din kommentar