Hungrig?

Då är det bara att ställa sig på bryggan och invänta …

att fiskebåten kommer in.

Sedan får vi nyfiket invänta avlossningen. Inte islossningen för den är all världens väg, även om det bara varit runt 27-28 grader idag.

Jag vill också se … men det var några med större hunger så jag fick nöja mig till min tur, och jag var så klart sist i ledet.

Men tillslut fick vi också tag i dagens middag.

Nu behöver inte vi heller gå med någon hunger …  en lagom stor öring på cirka två kilo blir perfekt för att senare under kvällen läggas i röken.

Kategori | Lördagsmixen –Hunger

Du hittar fler med stor hunger om du följer länken tillShannara’s lördagsmix

Ps. Många av er kommer inte att förstå när jag skriver – nu skulle det vara skönt med en riktigt het bastu. Det skulle det vara och eventuellt så blir det så senare, hos en god vän för att inbjuda honom till lite mat mot kvällskvisten – vem kan tacka nej till den nyfångade och sedan rökta öringen efter en skön bastu?

12 svar på “Hungrig?”

  1. Man blir så len och skön i kroppen efter ett bad. Sedan sover man ju så gott också och behöver inte ropa länge efter John Blund.

 1. Det här är semesterfeeling, har aldrig upplevt det själv – däremot tipsat en massa besökare om var man ska stå och vad fisken kostar på ett ungefär. Those were the days at the touristoffice…Ages ago. Firre och bastu är balsam för själen!

 2. Vilken fin kväll ni har att se fram emot! Jag skulle varken tacka nej till den rökta fisken och än mindre bastun. Bastu efter en skön varm sommardag är bland det skönaste som finns.
  Ha en skön kväll!

 3. En härlig bildserie med blå himmel och en öring. Älskar öring – dock helst inte rökt;-)
  Nej du, bastu är människoplågeri sommar som vinter;-), men jag förstår att det är nå’t visst med bastu för er norrlänningar. Tror jag kan förstå det under så långa vintrar då längtar man nog efter värme, men som sagt – jag hoppar;-)

  1. Nu röker vi inte öringen så mycket att det faktiskt blir så där rökt som det vanligtvis är. Det beror på vilken fisk det är hur mycket rökt det ska smaka, tycker jag.

   Bastu är som sagt bra för själen och det måste vara en vedeldad. Elektriska bastun ger jag inget för.

Tycker om din kommentar