Det känns öde …

och lite tystare efter några dagar med mamma och yngsta sonen i stugan. Även om ingen av dem är speciellt högljudda och inte gör så mycket väsen av sig blir det en annan atmosfär och känsla när två personer som man älskar så mycket finns i ens närhet. Synd bara att min äldsta inte kunde vara med, men jobbet den sista veckan innan han flyttar söderut …

När mina kära kommer till mig vill jag gärna att de ska må gott och känna att jag pysslar om dem. Visst, mamma får gärna diska mellan varven eftersom hon tycker att det är kul (det är sant) och vill göra lite annat än bara bli uppassad. Yngsta sonen får också ta mot lite gliringar, lika många som han ger till mig och alla andra. Vår tröskelnivå vad gäller skämt är ganska hög vilket gör att kanske någon utomstående (de som inte har humor, vår humor) skulle tro att vi är lite ”elaka”.

Nu är ju mamma och son två olika personligheter, förutom sin ödmjukhet som de har gemensamt, vilket gör att aktiviteterna kan vara svåra att pussla ihop. Tycker ändå att vi lyckats bra och mest har det ju varit slappande och det verkar vi alla klara av bra, när solen skiner.  Nu gjorde den inte det hela tiden men när himlen verkligen öppnade sig satt mamma och jag i bilen och väntade på son och sambo som var inne i en butik i Finland för att inhandla lite finsk dryck och något finskt att grilla.  Mer än så har vi inte känt av regnet, även om gårdagskvällen inte tillhörde de varmaste.

Nu är det i alla fall natt mot lördag och jag har skjutsat hem samtliga till sitt, även mig själv. I helgen är det V75 i Boden vilket gör att den kommer att tillbringas i Luleå för min del och sambo kommer att försöka fixa lite extra sommarpengar till hushållet. =) Misstänker att förlustbolaget kommer att få ett ännu större minus än tidigare men en trevlig aktivitet för den som gillar trav. Jag brukar vara med men i år galopperar jag över och njuter av en egen stund -kanske med inslag av dator- och bildaktiviteter.  Det är kvällstrav och innan de (sambo och vän) åker iväg ska vi hinna avnjuta en middag hos goda vänner.

På söndag är det flyguppvisningar på F21 vilket gör att jag ännu inte bestämt mig om jag åker tillbaka till stugan på söndag eller måndag. Det är även spelmansstämma i helgen och det brukar vara kul att gå runt och titta samt lyssna både på dansuppvisningar och duktiga spelemän och kanske en liten fika.

Ps. Förresten har jag anmält mig till en fotokurs i sommar (5-dagar) som ska börja veckan efter midsommar. Anmälningstiden gick ut idag så nu väntar jag bara på besked om jag får vara med.

4 svar på “Det känns öde …”

 1. Vilket fint och personligt inlägg!!! Din mamma och jag har då en sak gemensam: vi älskar att diska. Klart vi gör då allt är klart och rent på fem minuter:-)
  Ni verkar ha haft en härlig vecka med hyfsat väder iaf. Regnbilden du la upp är inte nå’t jag vill se, men dessvärre känner jag igen ”situationen”.
  Förstår att du avstår från att följa kusarna – är heller inte så förtjust i hästsport, men tar gärna emot sommarpengar när någon annan fixar dom (inte i vårt hushåll dock;-))
  Flyguppvisningen skulle jag inte missa för hela världen, däremot skulle jag hoppa spelmansstämman. Inte min grej alls!
  Fotokurs – så himla kul!!! Ska bli spännande att se vad du har lärt dig – å du är ju faktiskt redan duktig, men nya infallsvinklar är ju aldrig fel…

  1. Jag tycker inte heller att det är jobbigt att diska men kul … nej.

   Jag brukar vara med och i mitt tidigare liv har jag till och med varit på travsemestrar, men inte nu när jag blivit förståndig och väljer själv. =)

   Det blev inga pengar, som skrivet mer insättning på förlustbolaget i stället.

   Den här kursen är inriktad på ljuset så jag kanske inte har de grunderna som krävs, vet inget.

 2. Visst märks det när någon eller några åker. Även om det inte är liv och rörelse så finns närvaron ändå på plats. Jag märker det väldigt tydligt när något barn kommer hem eller åker.

  Hoppas du kommer med på kursen. Det vore väl en trevlig vecka i sommar!

  1. Nu är det så att min yngsta bor tvärs över gatan i Luleå men … har man flyttat en gång och har ett liv så har man. =) Det vore trevligt med lite kursande en vecka, vet inte hur det blir.

Tycker om din kommentar