Specifikt för sommaren?

Förutom värmen, solen och det eviga ljuset samt en period för avkoppling, så finns det en del andra små detaljer som åtminstone inte jag gör under någon annan tid på året.

Årets första kubbtävling la jag bakom mig under gårdagskvällen. Jag skriver la bakom mig eftersom det var precis det som gjordes för min del, vill inte minnas men jag kommer tillbaka.  Fast … det hade kunnat gå som matchen mellan Sverige och Vitryssland för några år sedan – en storskräll, som kan ske när man underskattar sin motståndare. Nu vet jag inte om det hade spelat någon roll även hur lätt det tagit på vår lilla miniturnering. Mina talanger i vissa sporter är inte något som jag kan ta upp på min meritlista, men kul är det trots allt och andra har åtminstone roligt åt (med) mig.

Nu blev det en favorittippad segrare och det är jag glad över eftersom det är mina gener som står för den talangen. Här har precis vinnarkastet gjorts och kungen har gjort platt fall på gräsmattan.

Kategori | Fredagsfoto – Sommartid

Om du fortsätter till fredagsfoto hittar du mer sommartider i länkarna.

[nggallery id=30]

Har aldrig varit någon som låtit mina barn vinna för att vara snäll, kan därför inte skylla på det heller. Kanske enda gången jag inte är snäll. Oavsett hur det nu gick för mig och att jag gärna gjort segergesten, så är detta sommartider för mig.

Ps. Nu kom jag inte ens till final och kan inte skylla det på plasttofflorna eftersom sonen också lånat ett par sådana från stugan.

24 svar på “Specifikt för sommaren?”

  1. Tack och vår tidigare vinter lockade verkligen inte till några spel eller lek,om man mot förmodan kände lusten att gå ut och leka eller spela.

 1. Som taget ur Svansjön…:-)

  Visst är det en riktigt sommartidssysselsättning att spela kubb!! Även om vissa gör det vintertid också. Borde gå med lite förberedelser även i våra trakter…

  Vi hittade en variant på kubb i Finland (K-Rauta)för något år sedan. Med risk för att vara otidig så heter det ungefär ”Mölkkö”. Ett antal numrerade pinnar ställs upp och lagen ska pricka pinnarna för att få poäng. Skoj som omväxling.

  Det bästa med dessa spel är att man kan vara många, både barn och vuxna.

  Ha en bra helg!!!

  1. Det lät spännande med det kubbspelet, får kika efter det på K-rauta. Sambo kan finska så jag får visa han så får han fundera om det betyder något. =)

   Det är kul med spel och extra kul kan man också ha med lite egna regler och lag.

  1. Tack och det var ganska svårt även om det är ett ord som verkligen är dagsaktuellt. Nu är i och för sig prognosen för de närmaste dagarna inte den bästa men även de bästa kan ha fel – förhoppningsvis.

  1. Det är kungen som ger roligaste stilen, men som tur i oturen så nådde jag aldrig riktigt dit. Även om min stil tål att skrattas åt – har liknande när jag spelar bowling. =)

 2. Svar: Nej, att svara på min egen blogg (som alla andra gör) vägrar jag. Vet du varför: det ökar ju bara på antalet kommentarer som egentligen inte är några. Nope, det är ingenting för mig. Vet att det är många som gör det, men personligen följer jag inte ens upp det hos bloggarna – ja ärligt talat inte en hos dig. Sorry!!!

 3. Svar: Tack för kvällens roligaste kommentar:-)))
  Köpte inte ormen – än, ville kolla lite recept först. Återkommer om jag törs inhandla den. Maken har redan aviserat att han INTE kommer att smaka;-)

  1. Kul om den kunde vara till glädje, men som sagt minnet minnet jag är inte säker på vad jag skrev.

   Misstänker att det blir lika här, däremot skulle kanske någon ha smakat (min äldsta) om det nu inte vore så att han blivit lite mer åt det vegetariska hållet men när han var liten hade han absolut inte tvekat.

   Vi kan ge våra kära lite lammkött och själva hugger vi in på ormen. =)

 4. Vilket roligt bidrag!!! Dessutom ser du oerhört graciös ut på minibild nummer två. Kan det vara anledningen till förslusten;-) Innan jag förstorade bilden trodde jag att det var Qigong som du höll på med;-) Men nu vet jag ju bättre. Har faktiskt aldrig spelat kubb.

  1. Ha ha ha … men tack i alla fall. Speciellt graciös kände jag mig inte och Qigong har jag testat (på Hasseludden i Sthlm), absolut inget för mig där går gränsen gör min graciösa sida, även om jag alltid varit mycket mjuk så är det vissa saker som -nej, det funkar inte.

   Kubb är ganska kul men helst ska man vara lite fler och spela i lag vilket gör det ännu mer till en kamp, sådana kamper som jag gillar. =)

  1. Jag koncentrerade mig nog mer i början av spelet än med kameran. =) Ser kanske inte ut som att jag har speciellt kul, av minerna att döma.

   Däremot påstod sonen att jag störde hans koncentration med mitt klickande. Tycker han borde vant sig vid detta.

 5. Vilka bra actionbilder! Och roliga. Kubbspel hör absolut sommaren till, vi spelar det alltid på midsommarafton men även annars. Vi spelar tjejer mot killar, och någon gång har killarna i övermod fällt kungen för tidigt (kastat bakom ryggen och träffat den). Gissa om det var jubel på vår sida! Sedan har vi kubbtradition också på nyårsafton, då spelar vi på isen. Kul det också.
  Ha en skön helg!

  1. Det är alltid roligast att spela könsfördelat eftersom det kan bli stora fajter. För dig är det alltså också ett spel vintertid och det låter kul, om det inte är -30.

Tycker om din kommentar