Ljuset ger en skir känsla …

som är vacker utan att kännas svag.

[nggallery id=31]

 

Kategori | Fototriss | Skir | hos Bildgatan

Följer du länken hittar du fler skira inlägg hos Fototriss.

Under lördagskvällen hade jag förmånen att vara hos goda vänner och samtidigt kunna botanisera lite i deras trädgård. Det gav mig några bilder och solen lyste som den allra oftast gör här uppe i norr under några månader per år, hela dygnet i princip.

Tre av dessa bilder har jag nu valt ut att symbolisera Helenas fototriss den här veckan som har just ordet skir som tema. Kanske lite mer förutsägbart än jag oftast önskar men som älskare av sol, ljuset i norr och allt vad det innebär så kan jag inte välja annat. Jag är ju ingen blomexpert (inte någon expert överhuvudtaget) men jordgubbsblomman är den första och en buskros kommer som god tvåa sedan tror jag att trean är en solvändare av något slag, trodde först det var en italiensk Margurite men är inte säker och det finns alltid någon som vet och jag brukar få svaret serverat.

46 svar på “Ljuset ger en skir känsla …”

 1. Hej. tack för din kommentar på min triss åldrandet. Gud så man kan ställa till det. I fredags kraschade datorn!

  Fina skira bilder på dina blommor! Gillar din triss!
  Må så gott och tack för din omsorg/Linnea

 2. Härligt ljus i bilderna och det kan du ju få dygnet runt.Vi har lite smultron som är färdiga men de tar yngsta barnbarnet när hon kommer.Även om du säkert inte behöver nån fotokurs är det säkert givande.
  Efter några väldigt regniga dagar börjar solen titta fram. Ha en bra fortsatt söndag. Anita

  1. Nu har regnet kommit hit, måndag morgon … och regnet bara öser ner. Jag behöver många kurser men har varken hört bu eller bä så jag vet inte.

 3. Ja just ljuset uppe i Norr är nå’t man inte kan föreställa sig om man aldrig varit där och upplevt det.
  Tycker visst att du är en expert å tack att du berättar vad blommorna heter. Skäms att jag inte ens kände igen jordgubbsblomman, men som du säger – jag fick svaret serverat;-)
  Toppen och vacker triss!

  1. Nej, det måste upplevas. Funderar över … vad jag kan tänkas vara expert på. Allvarligt så är jag superdålig på att minnas namnen även om jag vet, egentligen.

  1. Ljuset här är fantastiskt vilket för att växter och bär trivs så bra. Sedan kan många som inte är van ha svårt att sova på nätterna.

 4. Skir grönska och vackra blommor som du fångat sommarljuset med… Kan tyvärr inte namnet på den sista blomman, som sträcker sig mot solen så fint.

 5. Jag gillar verkligen din tolkning av trissen. Sommaren i ett nötskal med denna skira blomstring. Jordgubbsblomman är den enda jag är säker på så av mig får du inte svaret.

 6. Vackra bilder i kvällsljuset! De ljusa nätterna uppe i norr saknar jag, även om skymningen kommer även här rätt sent just nu. Ha en fin söndag!

 7. Underbara bilder och ett härligt ljus och den sista riktigt sträcker sig upp mot ljuset, se mej här är jag ropar den mot solen!!!!den är riktigt magisk, vilket liv i den bilden!!!!
  Njut nu av sommaren och ljuset, det behöver vi!

  1. Den sista förändrades med jag var där, ”knep sig” samt vände sig efter solen – därför trodde jag på solvändare.

  1. Det är ju nu vi får köpa de svenska även om de som odlas i trädgårdarna här uppe (utan skydd) är inte mogna ännu, men den som väntar på något gott …

Tycker om din kommentar