Jag vill inte vinna …

någonting som jag inte känner att jag gjort mig förtjänt av. Förutom om jag köpt en lott eller spelat på något, exempelvis de där hästarna som kutar runt jämt och ständigt, utan att ge mig någon utdelning. Fast skulle det bli vinst så har jag ju faktiskt gjort mig förtjänt av det genom att satsa pengar på de där krakarna (deras egen överlevnad). F*låt mig alla hästälskare. Ordspråket säger – Tur i spel, otur i kärlek och då föredrar jag det omvända. Även om tur och otur inte finns, utan bara är vårt sökande efter mening, orsaker, mönster och samband och när vi inte hittar något så kallar vi det kanske för tur eller otur. Det tänket lyssnade jag på i ett intressant samtal mellan Fredrik Lindström och Peter Gärdenfors för någon vecka sedan i SVT.

Jag ska inte sticka under stol (ännu ett talesätt kom över mig) med att jag vunnit vid några tillfällen i mitt liv, bortsett från när jag vann kärleken till alla mina nära och kära samt de barn jag fött, senaste gångerna har ju varit här på bloggen och faktiskt vid fyra tillfällen har jag fått fina vinster hemskickade av er bloggare som utsett mig till er vinnare. Nu kanske inte ett misslyckat foto är den vinst som jag mest har eftertraktat, men jag får ta tillfället och försöka vinna allt jag kan, när jag inte ens klarar av att slå mitt eget kött och blod i kubb.

Därför tänkte jag göra ett nytt försök till att vinna något och vinsten är en pryl som jag själv inte ens visste att jag ville ha – en iPod. Jag vet ju knappt vad den ska användas till, jo men jag vet inte ännu om att jag behöver en sådan.

För X antal år sedan visste jag inte att det inte skulle kunna gå att leva utan en dator heller, eller en kamera, eller en mobil. Att ett litet USB-minne skulle bli så viktigt, det fanns inte i min värld – men nu finns de där, ganska många sådana. Listan kan göras lång över prylar som jag inte tidigare hade en aning om att de var livsnödvändiga för att överhuvudtaget kunna existera.

Vad ska jag då göra för att vinna den här iPoden? Inte någon större prestation utöver att lämna ett avtryck till Loopia och det här inlägget på deras egen blogg där de ställer frågan – Är din blogg värd en iPod?

Nu var det gjort och det var inte svårt, gjorde inte ont någonstans. Att jag sedan gillar Loopia som min leverantör, av egen domän och även till sambo och företaget, gör ju att länkningen känns ganska naturlig. Det är inte första gången jag gör en länkning dit och då skedde det helt frivilligt utan några förväntningar på motprestation. Du hittar mitt tidigare inlägg här – Bra support – för mig är det mycket viktigt att ge kredit till de som förtjänar och det har Loopia gjort vid ett flertal tillfällen när jag strulat till det eller inte orkat förstå. Det tar mycket längre tid för mig att få mynten att ramla ner och sedan är det inte säkert att de gör det alla gånger.

Men den här gången gör jag det desto mer beräknande och hoppfullt att snart hålla en egen iPod i min hand, för att sedan räkna ut till vilken stor nytta jag kommer att ha av den, så därför – Lite smör i stekpannan kan ju inte skada utan att det blir smörigt och kladdigt.

4 svar på “Jag vill inte vinna …”

    1. Jag är nog en ganska liten kund mot för de som har hur många domäner som helst, men … jag fixar ju flera domäner, till andra.

    1. Det gör jag med och jag kan ju inte skriva att det är det bästa webbhotellet för det vet jag inget om har ingen erfarenhet av något annat. Däremot ska man ju inte byta om man är nöjd och allt är till belåtenhet – byta för att byta, nej tack.

Tycker om din kommentar