Sex laxar i en laxask …

är precis som min triss och den kommer alltså idag att handla om den här:

Som många av er säkert ätit under midsommar – gravad, kall- eller varmrökt, kokt, stekt eller på något annat sätt har den avnjutits vid många midsommarbuffér, även hos oss.

Däremot klarade sig min triss från att ligga på midsommarbordet, men inte längre än till midsommardagen.  På lördagen gjorde vi en tur till Matkakoski där fisket pågår för fullt så här kring midsommartid. Laxens sämsta överlevnadschans är just nu och vi hade turen att få se en lax på kroken, otur för laxen. Det var bara att springa efter fiskaren om jag skulle ha en chans till något foto och självklart sprang jag. Hem kom jag också med mycket foton och det lär nog bli en hel del av både lax och annat den närmsta tiden hos mig, några spar jag väl till senare tillfällen, när det rätta temat dyker upp här, på en blogg nära mig.

Kan du gissa vilket ord jag har i tanke med de här tre bilderna? Om inte – du hittar svaret som första kommentar.

Kategori | Fototriss | Gissa temat | hos Bildgatan

Följer du länken hittar du fler ”bildgåtor” med olika teman i länkarna hos Fototriss.

Ps. Vikten på laxen var 12,4 kg (en hona) och den större som  kom med i tredje bilden vägde cirka 14 kilo (en hane).

DEMENTI (efter att ha läst kommentarer) – Varken jag eller sambo har på något sätt deltagit i fångsten till någon av dessa fiskar -helt för mig okända som jag sprang efter bara för att … just det fota.  Därför kommer ingen av oss heller att kunna varken tillaga eller smaka av dessa delikatesser, men … vi har egen (köpt).

22 svar på “Sex laxar i en laxask …”

 1. Innan jag hade hunnit rulla ner var min tanke ”Fångade” och tänk så rätt jag tänkt.
  Det var helt fantastiskt .Vilken Fångst!Riktigt avis blir man. Här har det varit mest sill och nypotatis.Ha de gott med laxen. Kram. Anita

 2. Vilka bilder!!! Å vilkefiskelycka Margareta!!!! Ni lär äta lax ett bra tag framöver antar jag;-)
  Då jag är urkass på att gissa så tog jag den enklaste tanken: Laxfiske, med andra ord fel. Njut av laxarna nu:-)

 3. Fångad och det var ju fullträff!!!Ha en skön sommar och det blir ju spännande att kolla in fler laxbilder, älskar att fiska men har aldrig riktigt fått till några bra bilder.

 4. Ah där fick jag äntligen napp ja menar rätt. Fin triss och fisken är god men jag åt ingen lax i midsommar Tyvärr är jag allergisk mot lax:-( Jag älskar annars lax i alla fasoner.

 5. Lax är gott men jag blir ju lite ledsen när jag ser det såhär…ja jag vet…jag är en hypokritt!

  Men det måste vara en rolig upplevelse att få den på kroken!

  Ha en superskön söndag!

 6. Fångad var det ord jag tänkte på, men nu såg jag det även här;)
  Lax är så himla gott i alla de former.. själv hade jag gravad Lax på tallriken oxså Midsommarafton tillsammans med det traditionella.. jättegott:) Ha de..

Tycker om din kommentar