Nu får jag vänta …

på artikeln och vad den kommer att handla om. Innehållet i det stora hela är ju ganska uppenbart men hur den är skriven och alla bilder som journalisten/fotografen tog under den tid  jag stod där och lekte paparazzo i ett omvänt förhållande. Här var det fotografen som blev fotograferad. Tyvärr hann inte min kamera komma upp för att få med de scener jag fick se när jag kom till platsen. Det såg ut som att han försökte hitta siken under vattnet med hjälp av kameran när han låg på bryggan och fokuserade mot vattenytan  (eller under).

 

[nggallery id=37]

Nu återstår bara en fundering, vilken tidning? Förhoppningsvis min morgontidning, men det kan ju lika gärna vara någon för mig helt okänd blaska, eller något annat media. Känner någon igen mannen så hojta, sedan blir det upp till mig att hålla koll -jag vill läsa.

Tänk vilken skillnad det är att jobba på media idag, digital kamera och inte ens penna och papper är nödvändigt vid en intervju. I princip behövs bara en fotograf på plats och sedan kan en skribent ta över det inspelade och renskriva till det språk som tidningen kräver eller kanske tvärtom, journalisten fotar och fotografen redigerar, om det behövs.

För en kort stund kom en reflektion om att han försökte fundera och peka ut var fisken fanns, på ett av mina foton, och sedan kom på andra tankar att det nog är lite svårt att håva precis där han pekade, killen kanske inte kan gå på vatten.

2 svar på “Nu får jag vänta …”

  1. Äldsta frökens arbete på stora tidningen är mycket varierande och spännande. Olika tekniker blandas och han forograferar själv i bland. Det är inte alltid den finns fotograf som följer med.

  2. Här fick jag mig ett gott skratt sådär på morgonkvisten och tillbaka på jobbet (det är tämligen dött här, få som jobbar). Idag är det ofta ”reportern” som tar bilder och skriver, vilket inte alltid är en fördel kan jag säga. Kvalitén på bilderna är ofta medioker trots värstingkamera…
    Tycker blaskan ska anställa en viss paparazzi fotograf som heter Margareta:-)

Tycker om din kommentar