Om någon skulle fråga …

mig vad jag fotat i sommar skulle svaret vara ganska enkelt. Hare ett och hare två och igår upptäckte jag hare tre. Den söta lilla hare jag tidigare lagt upp här på bloggen kallade jag liten och den är fortfarande inte fullvuxen men för någon dag sedan så upptäckte jag hare två, den var liten och igår när hare tre dök upp så insåg jag att den hade en tvilling och kanske en trilling eller fler som jag ännu inte fått se.

Kolla in storleken om du jämför med kotten som syns lite i bilden.

Sedan har det varit en del vatten och mycket båtar. Kanske inte så konstigt när vi i princip sedan mitten på maj bott ute på ön och bara varit till Luleå vid ett fåtal tillfällen och oftast bara en snabbis. Kollat posten, vattnat blommor, varit lite (mycket lite) social med mina nära. Jag trivs här och en sak är helt säker, att utan mobil uppkoppling hade jag aldrig varit här så länge än hur mycket jag njuter. Livet har förändrats sedan datorn och Internet kom in i mitt liv, för mig på många positiva sätt. Jag kan sköta ett arbete var jag än befinner mig (nästan), hålla kontakt med mina nära och även vara nyfiken och se vad de sysslar med under dygnets alla timmar. Jag kan även ringa och prata med dem, helt gratis speciellt när jag inte använder strömmen. Hemma i den vanliga telefonen kan jag inte se den jag pratar med men det kan jag göra via Skypen, kliar h*n sig i näsan så ser jag det, det gäller att vara fit for fight innan man svarar.

”Lite” vatten och båtarna som hela tiden kommer in till ”våra” hamnar.

Idag är det ännu en sådan där dag med helt klarblå himmel och den där extra stora solen som befunnit sig över mig hela sommaren, i alla fall från midsommar. Det spelar ingen roll vad meteorologerna säger eller vad Googles ”just nu” visar, här är det hett. Ute på öarna tränger sig sällan regnet in och även om det regnar eller bara är lite molnigt i Haparanda så vet inte jag något om det och har inga problem med det heller.  Har hittat en lite skuggig plats på altan där jag kan se vad som finns på datorskärmen och även skriva ner några små korta tankar innan svetten börjar rinna alltför mycket och solen även hittar hit. Det märks att vi går mot mörkare tider, solen ligger betydligt lägre på himlen och där jag tidigare kunde hitta skugga … borta.  Vi har en ganska stor altan i vinkel där hälften av ytan ligger under tak men det är nu svårt att ”gömma” sig även där.

Vi funderade på en utlandsresa i sommar men det känns skönt att vi avvaktade och kanske istället kan åka någonstans när temperaturen visar liknande temperatur som den gjort i sommar men med skillnaden att det ligger under nollan och skriftligt fått ett minustecken framför sig.

Nu säger jag bara, fortsätt njut och ta till vara på varenda sekund av den här helt underbara sommaren. Varför sova när vi kan göra det så många övriga månader av året?

Ps. Eftersom allt är fotat under gårdagen ger det inte en helt rättvis bild, men ungefär så har det sett ut. Lite variationer men alltid har de här funnits med som en del när kameran fokuserat.

Ett svar på “Om någon skulle fråga …”

Tycker om din kommentar