Konstiga djur …

finns det mycket av i vår herres hage och även utanför den. I dag kom Beate med sin spontana fototävling som har temat ”konstigt djur” och när det är Beate som kommer med det så menar hon konstigt, och inte någon söt liten hare, en äcklig insekt eller något annat riktigt häftigt som vi direkt kan artbestämma och sätta ett namn på. Nej, då menar hon alltså något som jag ser men kanske inte någon annan, sådana där foton som andra ler ”lite” ironiskt åt när jag försöker förklara vad det är på bilden.

Idag skulle vi åka till Luleå så därför fanns inte så mycket tid för fotografering på plats och konstiga djur kan jag bara inte fota så där, de dyker upp när jag minst anar det. Därför satt jag självklart beredd med kameran under hemresan (brukar jag i och för sig alltid göra). Nu blir det inte tid för så mycket tankar och planering av foton när du susar i dryga 110 längs vägen och samtidigt ska hålla koll efter lämpliga djur.

Men visst, de finns överallt bara man hinner. De här två sköldpaddorna kom flygande över mig strax utanför Persön, tror jag det var.

I trakterna kring Bensbyn så fick jag se hur det snart var dags för kläckning av några konstiga djur – bönder. Visst är väl bönder en konstig art av djur? De jobbar när vi har semester och när vi jobbar har de … semester?

Att det är bönder som ska kläckas i de där äggen fick jag lära mig för många år sedan av en klok man från Luleå (de finns sådana även i Luleå). Strax efter bondeäggen fick jag återigen se något spännande som kom flygande.

En flygande häst som pustade en aning, kanske lite varmt eller så var konditionen inte på topp. Det var vad jag fick se för konstiga djur under hemresan.

När jag kom hem insåg jag att det absolut konstigaste djuret i min närhet ändå är det som jag en gång fick av Beate.

Vem har stött på en limegrön mus med lysande ögon? H*n finns hos mig och gör stor nytta både i stugan och hemma. Tänk att jag skulle skriva att en mus gör nytta i min närhet, borde varit katten som jag hyllar, den som tar död på mössen.

Ett annat konstigt djur har jag fångat på bild för många år sedan … så därför plockar jag fram en bild långt bak i arkivet.

Den kamouflerade älgen.

Kategori | Beates spontana hos Bildgatan -Konstigt djur.

Vill du se fler konstiga djur så följer du länken här >>>

Nu ska jag snart ropa på John Blund för att orka upp tidigt i morgon. Tvätten väntar och en del att göra innan vi åker till Östergötland på onsdag.

6 svar på “Konstiga djur …”

 1. Hahaha! Mycket konstiga djur! Gillar särskilt den kamouflerade älgen :-)

  Jag fångade också en moln-svan och en moln-rugguggla på vår bilsemester. Nåt ska man ju ha att göra när man åker bil. Men fåglar blev ju diskvalificerade i Beates tävling. Diskriminering tycker jag!
  :-)

 2. Ha, ha, ha!!! Måste faktiskt beundra dig att du tar dig tid att leta efter (minst sagt) konstiga djur sådär inifrån bilen!!! Å toppen bilder blev det:-)))
  Ettan kunde lika gärna varit ett JAS-plan förklädd till sköldpadda.
  Tvåan asgarvade jag åt.
  Trean soklart Pegasus!!!
  Fyran min favo, kul att den fortfarande funkar:-)
  En gammal hederlig, ruttnad älg!!! Riktigt bra!!!
  Tack för att du la upp så många fina bidrag. Som vanligt brukar du ställa till det för mig – valet av kvalet om du förstår vad jag menar;-)

Tycker om din kommentar