Fotona fotades i flygande fläng …

när jag flyger genom landskapet, för att sedan fortsätta med flyget norrut under gårdagen.

Kategori | Veckans fototema –flyger | hos Bildgatan

Följer du länken hittar du fler som flyger i, kanske mer bokstavligt än min tolkning – Veckans fotoutmaning. Du som ännu inte hittat dit kan kanske göra en flygande start, du har ju hela veckan på dig.

Min periodvila blev lite längre än en, två dagar och temadeltagandet kommer att bli betydligt mer sporadiskt i framtiden, om det kan bli mer oregelbundet än vad det varit tidigare. Det har att göra med det egna behovet av att skriva och fota i kombination. Att hela tiden ”jaga” lämpliga fotoobjekt för det aktuella temat är inte riktigt jag. Mitt eget fotande bygger på stunden och tillfället, vilket inte ett fototema gör även om jag tycker att det är kul.

Jag vill försöka utvecklas (trots min ålder) och ska då ett ord cirkulera runt i huvudet och försöka styra bilderna kommer det aldrig att lyckas. Ibland kanske det stämmer och då vill jag gärna vara med. Dagens temainlägg är ett sådant tillfälle, då jag under hela gårdagen i princip flög fram både på land och i luften. Eftersom jag sedan satt och lekte med kameran under tågresan så …

Mitt nya sidhuvud är en lek med två foton från gårdagen. Även om både texten och bilden kan ge en del förvirrade funderingar över mitt tillstånd så mår jag bra och har huvudet under ganska bra kontroll. Visst finns det tankar kring illustrationen, men det är mer en blandning av det som kommer ut här på bloggen genom mig som Margareta och Bildgatan i förening. Har alltså inget att göra med vare sig mitt fysiska eller psykiska skick. Det fysiska jobbar jag ju på och det går sakta framåt, även om det ibland kan bli några steg bakåt. Det psykiska går alltid upp och ner beroende på vad som sker i omgivningen – men som helhet är jag nog en ganska stabil person, trots att vissa saker kunde varit bättre. Nu hoppas jag i alla fall på snabba tillfrisknanden och att det inte dyker upp något nytt.

6 svar på “Fotona fotades i flygande fläng …”

 1. Skön tolkning! :D
  Här blev det inget flygande, hade ju tänkt fota flygplan när vi var ute och reste men mörkret föll innan jag fick upp kameran ombord och konstigt nog fastnade inte ens en duva på bild på semestern… :D Får se när man har tid att använda kameran igen, just nu är det på tok för mycket att göra här. Ha det bäst!

 2. Har samma åsikt om fotande och temadeltagande. Att bara jaga bilder för ett speciellt tema fungerar inte för mig. Ibland stämmer det med vad jag har för mig och funderar över och då kan jag vara med på en hörna. Andra gånger blir det bara krystat och då avstår jag. Skriver om och fotar det som är intressant för min egen del.

  Har just startat upp min fotokurs och har fullt upp att läsa, lyssna och just nu att testa för mig nya sätt att ta bilder på. Så roligt att få gnugga geniknölarna lite och tänka i nya banor!

 3. Den nya headern är cool, gillar den skarpt. Den är annorlunda och fräck och passa just nu skulle jag säga…
  Det är ju din blogg som du gör med vad du vill och känner för. Att känna sig tvungen att jaga teman bara för att vara med eller samla kommentarer är bara löjlig, så följ ditt hjärta och din hjärna här!!!
  Nu är jag ju precis tvärtom: om jag inte har nå’t vettigt att blogga om så tar jag gärna ett tema för att skriva ”runt” det. Men då blir det ju ingen direkt ambitiös fotografering, vilket ju aldrig var min avsikt, men det är ju ditt mål att utvecklas hela tiden. Så du gör helt rätt… som vanligt!!!

 4. Din syn på fotograferandet gillar jag. Ska man delta i flera teman så bli infallsvinkeln definitivt en annan. Kan fungera det med men man måste hinna också.

Tycker om din kommentar