Fortsätter lite på samma tema …

som jag skrev om i augusti under fotodagboken och det här med bildredigering och utveckling av bilderna.

Nu när vi är inne i den digitala världen och framkallning inte längre är aktuellt på samma sätt som tidigare har vi möjlighet att fota allt och inget, utan att överhuvudtaget tänka på kostnader och vad det är vi fotar. För en hel del av oss blir det mycket foton vid varje tillfälle och den där tiden när 24 eller 36 bilder fanns till förfogande är sedan länge förbi. Däremot blir alltför många foton undangömda och bortglömda i arkiven eftersom vi inte har dem på papper. Varför då inte göra något roligt av dem och försöka att utveckla oss på andra sätt.

[nggallery id=47]

Idag när jag jobbade med min nya header så funderade jag lite över hur många olika jag haft genom åren. Tittade lite i mappen för sidhuvuden och fann att några fanns sparade . Vid alla mina datorkrascher och nyinköp av datorer har en hel del också gått till spillo och vissa har jag bara glömt bort att lagra.

Jag har verkligen inte följt någon av de regler som gäller för igenkänning och allt annat inom marknadsföring utan har gladeligen bytt både färg och sidhuvud på min blogg. Nu är inte marknadsföring något som prioriteras här, mer en utveckling och eget välbefinnande. Att testa mig fram och se vad jag kan åstadkomma med mina foton. Att jobba med olika bilder och texter i lager och sedan lägga samman till något som ska representera mig (Margareta) och bloggen (BIldgatan) är superkul, men jag blir fort sugen på något nytt och därför ser det ut som det gör här, men … ombytlighet förnöjer -åtminstone när det gäller min kreativa sida.

Nu när jag har förmånen att ha ett arbete där jag arbetar hemifrån och kan lägga mina arbetstider betydligt friare än vad jag någonsin har haft tidigare vilket också gör att jag inte behöver ta med mig jobbet hem. =)

Idag ska jag fixa några små detaljer till en kund som snart åker till sin bostadsort under vinterhalvåret och kommer att känna betydligt högre temperatur än vad jag och alla andra i kalla norden kommer att ha om några veckor. Men först … en löprunda runt ön eller så kanske bara en promenad med kameran – den behöver också få komma ut lite efter att ha fått vara hemma ensam medan jag var i Linköping.

Mer tankar och reflektioner i temat FOTO dagbok där jag skriver text och publicerar bilder kring fotandet och all frihet som det ger mig.

Vill du även läsa andras funderingar och se bilder går du vidare till temat FOTO dagboken och följer länkarna.

3 svar på “Fortsätter lite på samma tema …”

  1. Om man tittar på din bloggrubrik så är det inte så konstigt att du bytar header ofta.
    Det är ju din fina kreativitet som får utlopp. Svårigheten för besökare är väl om de undrar om man kommit rätt. Men det ger ju en inspiration så nu är det kanske dags.Ha de gott. Kram. Anita

  2. Det har nog inte någon större betydelse för andra än en själv samtidigt så tycker jag att det är kul att komma till en blogg där helheten stämmer med mitt tänk. Kan bli lite förvirrad när det bara är för mycket och jag inte vet var jag ska vara.

    Eftersom varken du eller jag skriver en ”proffsblogg” eller inom ett företag där vi ska ha ut något speciellt där det är viktigt att få igenkännandet på samma sätt så är det kanske ungefär som när vi (åtminstone jag) möblerar om hemma eller bara byter gardiner. Vi mår bättre och tycker att det är kul med något nytt ett tag.

  3. Ja, det där med headers. Har många gånger frågat mig själv om headers verkligen har en betydelse för annan än sig själv. Det är roligt med förnyelse! Men det konstiga är att folk knappt märker att man har bytt. Eller som i mitt fall så trodde jag att någon bytt och kommenterade detta. Svaret jag fick var: Jamen, den headern har jag ju haft hela sommaren. Ooooops!!!

Tycker om din kommentar