Absolut höst …

är det när en av de mest badtokiga vuxna människor jag känner väljer att bara dra upp byxbenen en underbart solig och varm dag ute vid havet. Tillråga på allt så säger hon, – Det är inte så varmt i vattnet – har jag aldrig hört henne säga tidigare och långvarigt blev inte ”doppet”.

Kategori | Måndagstema | höst  | hos Bildgatan
Mer av höstens ankomst hittar du i länkarna hos Helene i Måndagstema.

Mycket förnimmelse av hösten har jag upplevt de här dagarna ute på ”min” ö och ön inte så långt bort – Seskarö. Jag älskar verkligen luften och friskheten som hösten ger för att inte tala om alla färger och i år ger den också känslan och tankarna över vilken helt underbar sommar vi har fått så visst borde jag vara nöjd. Men … jag är kluven eftersom hösten är den där årstiden som också ger mig aningar om vad som är nära förestående. Jag ska inte skriva ordet ännu, men ju äldre jag blivit och efter de senaste åren har jag mindre och mindre kunna känna glädje över det där som snart är över mig – bokstavligt talat och rönnbären i Luleå är få. Vilket ger mig dessa tankar – Rönnen bär inte tung börda två gånger.

17 svar på “Absolut höst …”

 1. Et bad er ikke å forakte, men da skal temperaturen være mye høyere…hehe!
  Om jeg ikke hadde hatt to uker på Gran Canaria tror jeg neppe det hadde blitt bading på meg i det hele tatt :)

 2. Mmm, det blir mycket snö i år enligt rönnen i Kurkkio. Just ikväll gläds jag över den fantastiskt varma dag som passerat, fick öppna balkongdörren för det var så varmt i min nya lägenhet :)

 3. Burr, burr! Kan bara hålla med dig om allt du har sagt. Rönnbär har vi hur mycket som helst här nere, ingen aning om det bådar gott eller ont. Vill inte veta heller.
  Din plaskbild var absolut kanooooon:-) … att titta på alltså – 21 grader inomhus, framför skärmen;-)

 4. Ja det ser lite småkallt ut men är nog skönt för sinnet;-)
  Lite mindre rönnbär har vi i år och jag hoppas att det stämmer att vintern kan bli lite mildare;-)
  Min kropp är inte längre skapad för att skotta så mycket snö.

 5. Det ser härligt ut att plaska omkring i vattnet. I fredags hade vi som sagt en strålande fin dag i Gbg. Klarblå himmel och inte ett moln. Då doppade jag mig i havet (16 grader) 2 ggr. Jag var inte i nån längre stund. Men det var riktigt skönt.

 6. I vanliga fall brukar maken och jag bada fram till mitten på september och ibland till slutet men i år kom ”kylan” med blåsiga dagar tidigt (ja, jag har inte kunnat bada nästan alls i år pga min rygg men maken har! *ler*).

 7. Då har man lliksom lagt ribban för vad som är höst och när det blir för kallt att bada. Temperaturen borde ha hunnit skjuka en del så jag tror det var rätt beslut…

 8. Hi hi, oväntad bild du bjuder på. Höstdopp känns ganska otippat, kul. :-)
  Men börjar det kännas kallt i vattnet, ja då är väl hösten på väg… hur badglad man än är i vanliga fall. ;-)

 9. Underbar bild på damen i badet.. trots kylan.. Kan tänka mig det är inte så himla varmt i vattnet nu dessa dagarna ;) Rönnbär ute i vår natur är fint de.. blir så vackra bilder.. men det har jag redan visat .. Kanonbild o text som passar till :)

  1. Jag testade inte vattnet förutom med kameran och trots att havet kallnar ganska långsamt så förstår jag att det inte är badtemperatur. Rönnbären är så vackra men nu ser jag knappt några, inte i Luleå i alla fall.

  1. Kanske lite varmare i sjön och vi var ju vid havet längst upp i nordost. Det är en vacker dag även idag men jag sitter inne =) arbete pågår.

Tycker om din kommentar