När jag var ett litet barn …

var det här något som var helt oemotståndligt … i alla fall de som växte på grannens tomt.

Kategori | Onsdagstema | oemotståndligt | hos Bildgatan
Tittar du i länkarna hos Onsdagstema kommer fler att ha tolkat ordet.

På den tiden (ja, det var länge sedan) var det inte speciellt vanligt med äppelträd så här högt upp i norr och sedan blev det kanske extra kul att grannen ”jagade” oss, men eftertraktad var hans fina äppelträd. Idag finns det betydligt fler men inte lika vanligt som där jag fotade de här för någon vecka sedan, i Linköping. Numera håller jag mer på att ”lära” mig äta äpplen igen, tycker att det är gott men det blir inte att jag äter även om vi oftast har dem hemma. Däremot grillar jag gärna ett äpple till fläskkött. Efterrätter med äpplen har jag ratat hela mitt liv, ratade allt vad efterrätter heter i min barn- och ungdom. Numera slinker de gärna ner, brukar skylla på sambons stora inverkan vad gäller sockerintaget. Det är alltid skönt att ha någon att lägga över skulden på, i stället för att ta eget ansvar över vad jag stoppar i mig.

Det här blev min lunch … ett inlägg, nu är lunchen strax slut och jag ska fortsätta med det som påbörjats på förmiddagen.

11 svar på “När jag var ett litet barn …”

  1. När det gäller efterrätter så föredrar jag dem med choklad i. Frukt är inte alls lika lockande. Äter jag frukt så väljer jag hellre banan, nektariner eller körsbär.

  2. Det var roligt att läsa, speciellt med tanke på att jag också har barndomsminnen vad gäller äpplen. Vi hade några äppelträd i trädgården och de åts året om i olika former. Med andra ord så delar jag din hatkärlek till denna frukt hetl och hållet – än idag faktiskt, inklusive äppelpaj. Visst är det märkligt…

  3. För mig var också äpplen något exklusivt när jag växte upp, det fanns inga träd alls i byn. Jag älskar äpplen och äppelpaj är något som jag har svårt att tacka nej till, trots att jag mycket sällan äter sötsaker och kakor annars. Och så är ju äpplen så vackra, och också din bild!

Tycker om din kommentar