Riktigt ögongodis …

för en mor är att ha något (eller alla) av sina älskade barn i närheten och se dem njuta av tillvaron hos mamma. Jag är inget undantag och en sådan här fin dag med yngsta sonen liggande i solstolen och må gott av en bra bok hemma hos oss i stugan är underbart. Jag hade helt klart kunnat använda mig av den här bilden när jag funderade över dagens två teman hos 4U och Shannara, båda orden finns med (ögon)godis och (sol)stol. 

Självklart kunde jag inte låta bli att lägga upp den, men fortsatte att leta vidare efter något som stämmer bättre för fler än bara för mig själv och mina egna känslor.

Jag hittade istället två bilder som nästan är så långt från varandra man kan komma, samtidigt är avståndet mellan bilderna inte speciellt långt (ca 2,5 mil) och båda är tagna ganska nära varandra, eller i alla fall under sommarperioden i stugan.

Mitt godis fotade jag under föregående helg mitt i skogen någonstans på Seskarö, precis där vi stod och var för tillfället när hungern kändes som störst. En del av den dagens plockande åkte rakt ner i grytan och … ja det var gott och vi kunde njuta av det naturen hade givit oss.

Kategori | Lördagsmixen –Godis | hos Bildgatan
Mer godis hittar du om du följer länken till –Shannara’s lördagsmix

Nedanstående flygande stolar är inga som jag själv någonsin skulle sätta mig i frivilligt och mitt liv bygger förhoppningsvis mycket på det och därför kommer det aldrig att ske. Om det nu inte skulle vara så att … ja, just det, ett mycket intressant motiv som jag skulle kunna fånga från ovan, då kanske.

Kategori | 4U2 fotoutmaning | stol | hos Bildgatan
Fler stolar/soffor/fåtöljer finner du i länkarna hos 4U2 fotoutmaning.

Ni som såg mitt bidrag till förra veckans tema hos 4U – överraskning, kan läsa vidare om vad det egentligen var jag funnit i följande länk – ToppslätskivlingJag fick ett meddelande och denna länk från min äldsta som är ganska duktig på svamp och han skrev att jag borde vara försiktig med intaget av denna svamp. =)

Ps. Apropå min höjdrädsla så åkte jag pariserhjulet på Liseberg för många år sedan och om det var en vacker utsikt därifrån vet jag inte, för det enda jag studerade var hur svetsningarna såg ut att vara utförda. Nu är det också hur korkat som helt för jag vet inte ens hur bra svetsningar ska se ut eller hur de skulle ha utförts. Men ”vissheten” om att jag hade koll gjorde i alla fall att åkturen klarades av utan varken hjärtinfarkt eller några gälla illtjut och jag numera kan säga att jag faktiskt har åkt den.

8 svar på “Riktigt ögongodis …”

 1. Nöjesfält är inget för mig heller för jag vågar (kan) åka något :)
  Parisehjulet du visar har väldigt snygga ”stolar”! Gillar vitt-rött på det sättet.

 2. Det är härligt att se ens barn vara hemma och njuta….att de kan koppla av – förstår exakt din känsla.

  Tvåan med elden – ja, du vet – jag är svag för uteliv och eldar – det är mitt liv de’!
  I norr kan man elda var som helst, men inte här i söder – då är det särskilda platser som gäller och det är ju inte lika kul….

  Höjdrädd är jag så ini i…hum hum…förstår inte vad som hände när jag blev det egentligen för när jag var ung (18 sådär) så åkte jag berg- och dalbana utan som helst bekymmer….nu kan jag inte ens gå över en lång bro – det liksom går inte – tvärstopp! Jag har inte varit med om något läskigt heller som kan ha påverkat mig…fattar inget kring detta. Flyga kan jag – inga problem!

  Jag är ganska så haj på svampar – har gått flera gånger på kurs med Pelle Holmberg – svampboksförfattare och brukar vara på TV – jag skulle inte ens plocka den svampen.

  Ha fortsatt skön helg.

 3. Solstolen med innehåll är helt i min smak. Var själv innehåll där idag på vår soldränkta balkong. Härligt att se att ni också fortfarande har varmt hos er.
  Tvåan slinker ner här också med bra aptit- fast bara i form av din bild:-)
  Trean hoppar jag över helt och hållet. Jag beundrar ditt mod med att åka Pariserhjul!!! Jag gjorde det en gång när jag var 15 i Wien på klassresa. Spydde i timmar efteråt. Pinigt värre kan jag säga;-) Så det var första och enda gången. Har ingen höjdskräck annars.
  Nu hoppas jag att du och jag kommer att ha en lika fin dag imorgon… å var försiktig med dessa skivlingar;-)

  1. Idag ska jag inte klaga på vädret men varmt är det inte och vi har inte haft bra väder sedan vi kom från stugan på söndagkväll. Regn, regn och åter regn samt snöblandad nerderbörd fick jag uppleva igår i Kiruna. SANT.

Tycker om din kommentar