En stund vid ankdammen …

kan vara en liten guldstund i tillvaron. Men … nej men … vänta nu – har jag förvandlats till en stillasittande pensionär på en parkbänk invid dammen matande änderna?

Inte riktigt, gud bevare mig, men så här på höstkanten tycker jag att det är kul att fotografera änderna som samlats i dammen innan det är dags att bege sig någon annanstans, kanske dit där vattnet inte fryser.

Idag hade jag laddat kameran och tog sambon med mig på en promenad för lite luftning i det vackra vädret. Solen sken och luften var klar efter flera dagars ösregn och blåst, nästintill stormvarning på en del platser. I dammen var det fullbokat och jag fotade och fotade men såg att jag inte fick in fokus riktigt. Nåja, misstänkte att det var något med ena linsen så jag fortsatte att knäppa av det ena efter det andra fotot.

Väl hemma började jag titta och insåg att det som gällde var att nästan alla foton åkte direkt i papperskorgen utan att passera någon ny mapp. Nu kom jag ihåg … vad jag gjorde under gårdagskvällen. Testade ett filter som jag köpt när jag hade den tidigare kameran och jag hade helt enkelt … GLÖMT den på objektivet och eftersom den inte fungerade igår så hade den självklart inte fungerat under dagens andknäppande.

Vi fick i alla fall en skön promenad jag och min kamera, ja även sambo njöt av vädret och förhoppningsvis fortsätter dagarna med samma sol som lyst över oss idag.

4 svar på “En stund vid ankdammen …”

  1. Förlåt att jag skrattar lite här – eller jag asgarvar. Ibland är du som jag, fast värre;-)
    Nu är det inget fel alls på din anka i ankdammen (var det inte barn som tyckte om sådant – i så fall har du barnasinnet i behåll = du är lite som jag iaf;-))
    Nu har jag ju inga sådana finesser som filter på min lilla kamera (tack och lov!!!) men jag undrar lite försiktigt varför bilden är grön/brunt/gult. Måste vara filterns fel det också antar jag, men effekten är ok – den stämmer ju färgmässigt in på din bakgrund…;-)

Tycker om din kommentar