Tycker det är svårt …

att hitta en bild som blir bra monokromt, men detta ensamma lilla björklöv på den gamla trärampen gör sig bra utan färg. Hela bilden kändes monokrom redan innan jag konverterade och försökte få till en lämplig nyans på det färglösa.

Kategori | Makro – (Makro) monokrom | hos Bildgatan.

Fler monokroma och makroutmanade hittar du hos Birgitta, här >>> 

Visst är det också så att jag tycker det är ganska grått ute när regnet öser och stormen yr, som den här söndagen har varit hela dagen till sent på eftermiddagen då solen helt plötsligt sken och vinden var borta. Sådana dagar ser jag inte några färger, oavsett hur många jag har runt mig – ingen årstid är väl färglös men jag väler själv det jag vill se och ibland väljer jag inte det positiva. =)

4 svar på “Tycker det är svårt …”

  1. Ja nu regnar det faktiskt hos oss också. Du verkar ha skickat skitvädret till oss då solen skiner hos dig nu;-) Men tur är väl att du behöll stormen!!!
    Personligen gillar jag inte monokroma bilder. Undantag de som verkligen var monokroma mellan 19XX-196X eller nå’t sådant (orkar inte googla när färgfoton kom).
    Men vis av erfarenhet så ska jag akta mig för att ”ogilla” din bild. Senast jag skrev till en bloggare att jag tyckte att hennes katt var sällsynt ful så fick jag mig en omgång inkl. påhopp, vilket är sant, tyvärr… Att vara ärlig varar inte alltid längst;-)

  2. En stilla och fin höstbild, helt perfekt för svartvitt. I och för sig har vi haft två riktigt fina sommardagar denna helg – så väl det passade när de flesta är lediga! – men jag känner ändå att hösten är på gång.

Tycker om din kommentar