Biet en bisats i bilden …

när fotograferingen påbörjades. Nu har den istället fått en desto större roll, kanske att den till och med kan göra anspråk på huvudrollen, men gaget är ändå inte högre än äran att få vara med i en bild hos Bildgatan.

Kategori | 4U2 fotoutmaning | Ljus | hos Bildgatan
Mer ljus finner du i länkarna hos 4U2 fotoutmaning.

Vad har då den här bilden med ordet ljus, i fototemat hos 4U, att göra frågar sig nog en och annan helt berättigat. Ja, det är så här att när jag fotade den (igår) strålade solen och inte mycket tillstymmelse till moln kunde jag upptäcka på min himmel varför jag bestämde mig för att ta några ”sista” bilder på blommorna i trädgården här i Linköping. För … snart är det faktiskt så att att det enda ljus vi kommer att ha runt oss i någon månad är det där vita som börjar på s och allt annat kommer att vara mörkt. Mörkt när vi vaknar, mörkt när vi går hem från jobbet och solen kommer inte att lysa upp några blommor eller annan växtlighet.

När jag sedan såg hur en av de sista (för året) bina verkligen sträcker ut sig och gnuggar ”händerna” av förtjusning över ljuset förstår jag ännu mer vad ljuset egentligen betyder för allt levande.  Nu ger ljuset näring till blomman och den i sin tur ger näring till biet ännu ett tag och allt är inte förbi -ännu. Utan ljuset skulle jag aldrig ha kunnat ta den här bilden och utan ljuset …. ja, så är det bara.

Är du less på bilder av blommor och bin i solljus? Tänk då på hur det känns om någon månad … vad längtar du efter?

Alltså -varde ljus och det vart ljus.

11 svar på “Biet en bisats i bilden …”

 1. En härlig berättelse om ljuset och bilden, ler när jag läser om biets gnuggande av sina ”händer” och tror till 100% på dig när du skriver att det är av förtjusning!

 2. Alldeles underbar ljus/blombild .. sommarblommorna finns ännu i allra högsta grad, så jag förstår du vill ta foto på dina härligt vackra blommor :)
  Trevlig helg till dig :)

 3. Missade din kommentar från i torsdags totalt. Japp, jag sov nog då. Följer sällan upp gamla inlägg menibland gär jag det – ingen aning varför just på fredagar. Kanske för att man får sova till mitt på dagen två dagara irad…
  Är sambon ok nu? Ja det måste han ju vara då du ska blanda vitt och rött. Höll mig till vitt – som vanligt;-)

  PS. Vin är ett fantastiskt bedövningsmedel, underreklamerat om du frågar mig. Borde skrivas ut på recept;-) DS.

 4. Lite svårt att veta var i årstiderna man är nu. Idag på eftermiddagen satt vi ute i solen och tittade på flugor som surrade runt. Visserligen lite slöa nu men ändå. Och när man sen gick in i skuggan kändes det som vårvintern, kyligt och klart. Det var nästan så jag började längta efter dagsmejan!

 5. Helt bortsett ifrån att bilden är en absolut HÖJDARE så kunde dina funderingar inte ha varit bättre. Att du skrev inlägget från ”söder” där det ju är betydligt ljusare redan nu än vad det är i ”norr” förstärker bara känslan.
  Å just nu tror jag nog att ljus har en ”dubbelmening” för dig också…
  Kram från en i Täby som har njutit av ytterligare en solig dag. Synd bara att det var svinkallt, men man kan ju inte få allt här i livet…

Tycker om din kommentar