Försök själv …

och se om du lyckas bättre. Bussbolagen gör det inte lättare för oss resenärer. I Luleå har de nu gjort som på många andra ställen att det inte går att betala på bussen, hos oss efter klockan 19:00. En annan skillnad mellan andra orter är också att det inte går att köpa biljett via nätet eller SMS. Nej här får du vackert leta upp ett ställe som säljer sk värdekuponger och förhoppningsvis har de öppet. Min närmsta återförsäljare stänger klockan 19:00. Någon kanske förstår att i min stad så gillar vi inte spontanitet.

Den här hade det inte heller enkelt för att få information om en bussresa med länstrafiken i ett av våra nordligaste län, nu tror jag inte skillnaden är så stor oavsett var i landet du bor.

7 svar på “Försök själv …”

 1. Hos oss kan man inte betala med kontanter dagtid heller. Men kort går bra. Helt allmänt tycker jag det är en sorglig utveckling att det blivit så här…

 2. Många trafikbolag tycks bara göra det krångligare för kunderna – sedan har de mage att gnälla över att färre åker kollektivt…? Här måste alla resor planeras då alla biljetter måste köpas inne i centrum. Hemska tanke om man glömt att fylla på månadskortet senast man åkte och står där vid bussen på morgonen med tomt kort. Då är det bara att _gå_ till stan, för det är bara Pressbyrån inne i stan som erbjuder möjlighet att ladda och köpa biljetter här i stan. Dock har vi möjlighet att köpa sms-biljett, men det hjälper inte mycket när man 1. inte kan numret dit och 2. inte kan koden som skall skrivas i SMS:et. För den informationen finns inte uppsatt på busshållplatsen. Kontantköp på bussen var det många år sedan de slutade med. Tyvärr.

  1. Jag var ju mäkta arg för något år sedan när jag skulle åka kollektivt i Linköping, men det berodde mer på att en köpt biljett inte räckte mer än två timmar -tycker fortfarande att det är vansinnigt.

   Alla åker ju inte kollektivt regelbundet och har alltså inget månadskort, eller något annat kort. Kan vara en stundens behov. Det dä’r är med SMS-betalning är ju bra om det bara vore genomtänkt. Borde vara självklart att det fanns all information vid busshållplatsen eller inne i bussen, vilket inte gjorde i mitt fall.

   Det handlar ju om säkerhet för chauffören och det verkar gå så inom alla branscher, skulle tro att kontanter inte finns inom en överskådlig tid.

   1. Här säger de att SMS-biljetten ska vara skickad och mottagen INNAN bussen ens kommit till hållplatsen, då info på bussen spelar då inte så stor roll, det är för sent att skicka när bussen väl kommit. Jag förstår att folk åker mer bil när kollektivtrafiken har så begränsad tillgång. Vi hade 90 minuter på oss att åka förut, det hann jag inte ens till storstan på utan fick då växla en ny biljett innan jag var framme. Nu är det dock två timmar.

 3. Filmen fick mig att gapskratta och samtigt minnas ett samtal med ComHems tekniska support, som även den inte förstår vad man säger. Jag blev så arg då och började svära på det grövsta sättet jag kunde komma på. Då gav rösten upp och kopplade vidare till den mänskliga kundtjänsten.
  I nollåtta har vi haft kontantfri på bussar/tåg i några år. Men här kan man köpa förköpshäften hos dom flesta tobakonister, även månadskort.
  SMS-biljetter har vi väl haft i ett par år tror jag, men jag har aldrig använt funktionen.
  I ditt fall: Ta bilen istället;-)

  1. Ja som du vet så åker inte jag buss men fick höra en liten lustig historia under helgen. Bilen är ju inte att tänka på om man sitter hemma en kväll efter ett glas vin (eller två) och kommer på att det skulle vara trevligt att gå på lokal en stund. Det är väl så ungdomarna ofta gör och har man inte busskort eller annars åker speciellt mycket buss så är det bara taxi som gäller och det kan tyckas onödigt dyrt ibland.

   Eller om man åker buss till fel ställe och måste ta sig därifrån -med buss. Nu hade någon tur att han hade en snäll mamma som kunde fixa det med egen bil. =)

Tycker om din kommentar