Att sitta fast …

har många betydelser och en del av dem är inte helt positiva. Det jag illustrerar med min bild kan säkert ge en både positiv och negativ bild av att sitta fast i något.

Kategori | Fredagsfoto –sitta/sitter fast | hos Bildgatan
Om du fortsätter till fredagsfoto och länkarna hittar du betydligt fler som sitter fast av någon anledning.

I den här bilden ser jag vilken kvalité som det går att tillverka saker och hur de håller och bara blir vackrare med åren, de sitter fast genom alla väder. I samma bild ger det också en vink om att sitta fast i gamla tankar och fördomar, som vi alltid inte vill komma ur eller inte kan – tror vi. Jag vill inte bli den människan, som den gamla rostiga spiken, vilken en vacker dag sitter där och inte kan komma loss från tankarna och inte se vad som händer runt mig, hur världen förändras. Det betyder inte att jag vill köpa allt utan att jag måste våga se med kritiska ögon det som sker och reagera, ibland positivt och andra gånger negativt.

Men än hur jag ser det så sitter den här gamla spiken ordentligt fast och tror inte att ens världens starkaste man/kvinna skulle klara av att dra upp den.

10 svar på “Att sitta fast …”

 1. Det är verkligen vackert med rost :-)

  Det är bekvämt att sitta fast ibland, det är väl det som är faran. Man vet ju vad man har men inte vad man får…

  1. Visst är det och det är farligt att tänka så – så här har jag alltid gjort, eller så här har det alltid varit varför förändra. Har sett alldeles för mycket av sådant.

 2. Jag hoppas att jag inte är lika rostig som sitter kvar i det gamla. Lever för dagen och just nu har vi fina dagar tillsammans med barnbarnsbarnet med föräldrar som är här och hälsar på.Ha en bra fortsatt helg. Kram. Anita

  1. Du har ett härligt liv och att få umgås med barnbarnbarn gör nog att du inte har en chans att bli rostig. En bra helg till dig också.

 3. Kloka tankar – som dock är svåra att praktisera i verkliga livet. Ofta sitter vi ju fast i våra tankar. Men det är klart vi ska försöka hitta nya vägar och våga oss att bryta loss! Vacker bild var det också, så fint rostigt!

  1. Vi gör det men tycker ändå att jag är ganska bra på att omvärdera saker och ting, även om det kan vara svårt vid vissa tillfällen.

 4. Då du ju vet hur jag går igång på rost så förstår du att jag älskar bilden!!! Mums:-)
  Din text är otroligt tänkvärd och jag förstår precis vad och hur du menar. Nej, jag vill inte heller bli inrostad och gnällig. Men om man har barnasinnet i behåll tills locket på kistan öppnas och jag försvinner till andra (högre?) jaktmarker så tror jag nog att det funkar. Hoppas iaf på det;-)

  PS. Din hare i föregående inlägg hade varit ett perfekt bidrag till Shannara’s SaturdayMix imorgon. DS

  1. Vi är många som gillar rost – konstigt egentligen. Vi ska aldrig bli inrostade och gnälliga även om det ibland känns så, för min del.

   Tror jag med och vi får jobba på det eller bara vara som vi är. =)

   Såg sedan att jag skulle väntat med haren men det blev lite andra djur istället. =) Förvånad? Nej.

Tycker om din kommentar