Lite ringrostig …

känner jag mig allt.

efter att inte ha varit närvarande speciellt mycket den senaste tiden, på nätet. Jag har inget att skylla på och tänker inte heller prova med att jag haft för mycket att göra eller inte haft tillgång till bra uppkoppling, för inget av det är sant. Jag har både haft tid och tillgången till nätverk har varit flerdubbelt, men som sagt det har prioriterats annat och en viktig detalj är att jag vilat bort hjärnan från en hel del och nu känns det som att jag kan åka ut på banan igen.

Den här hösten har jag vistats nästan lika mycket i Linköping som hemma i Luleå och för tillfället befinner jag mig på hemmaplan och vid hemkomsten var det återigen dags för några årliga små detaljer … de röda.

Kategori | Fredagsfoto –detaljer | hos Bildgatan
Om du fortsätter till fredagsfoto och länkarna hittar du betydligt mer detaljer.

Jag är absolut ingen julpyntare men några röda detaljer vill jag ha och även lite fler ljuspunkter kommer det också fram och ljusen brinner mest hela tiden, mycket ljus går det åt hemma hos mig. Jag är inte heller någon dukmänniska men till jul och påsk brukar de smyga sig fram de där som ska visa lite av … nu är det jul i vårt hus.  Jag är en ganska ren person som blir stressad av att ha för mycket prylar runt omkring mig, i mitt eget hem -kontoret undantaget. =) Samtidigt som jag inte är den där pyntaren så blir jag varje år sugen på att köpa något nytt och någon liten stake eller stjärna kanske även  i år hittar hem. Vet inte var de tar vägen sedan, för jag har inget överflöd. Hmm ..  nu har jag inte varit ner i källaren och kollat in vad som finns i den där jullådan som fylldes en gång.

I år har jag inte köpt något förutom gardiner, sängkläder och två nya mattor i eftermiddags, men de ska överleva även efter jul så de räknas inte. Nu får det vara slut på detaljer om min shopping under dagen. Det kan avslöjas alltför mycket om jag fortsätter att trycka mer på tangenterna så därför skriver jag bara – Godnatt och välkommen John Blund. I morgon en ny dag med nya utmaningar.

22 svar på “Lite ringrostig …”

  1. Det är då jag har mer tid, från den 18:e alltså. =) Det är skönt med lite vila och sedan kommer du tillbaka med nya och sköna idéer och tankar.

 1. Jag tror det är skönt att ta en liten paus från nätet emellanåt. Det är lätt att det blir för mycket av det goda när man sitter framför datorn. Underbara bilder du tagit. Den sista är så läcker, men favoriten är nog rosten i den första.

 2. Välkommen tillbaka!!! Otroligt vackra bilder av något vi inte har i vårt hem längre. LEDar har tagit över (jag menar vem vill sätter eld på alla böcker och allt annat papper i den här lägenheten)… Desto roligare att kolla in dina toppen bilder.
  Å du grattis till shoppingrundan:-)

  1. Jag borde kanske inte ha … med tanke på att både villa och lägenhet har brunnit? Och mycket böcker och papper finns det här också -ett överflöd.

   Jag tror att jag har en vacker ledgran, fast det är ingen gran men jag kalla den för det eftersom det blir det närmsta jag kommer en sådan. =)

   Tack för välkomnandet.

  1. Låter som att det ser ut på samma sätt hos dig – vi har väl gjort vårt redan och dragit allt till stacken för länge sedan. =)

  1. =) Så liten är nog inte min stadheller, rulltrappor har nog funnit sedan 50-talet i alla fall – även här. Bra och klurigt fotat.

  1. Nej och jag får lite ”panikkänsla” när det blir för mycket av det goda, hos andra är det helt ok men inte hemma hos mig.

 3. Snygga detaljer i rött. Glasfötterna är fina.
  Du har valt röda foton med omsorg. :-)
  Men din illustration högst upp, till ”lite ringrostig” är otroligt vackert tycker jag. Så totalt sönderrostad som plåten är! Ser nästan ut som någon slags räls, fast det är det väl inte?
  Men det ser verkligen snyggt ut. :-)
  Gillar dina detaljer.

  1. Tycker om röda detaljer, inte bara till jul men mer viktigt då. Tänkte först mina röda ”stakar” men det blev en duk också. =)

   Lite av en räls men det är från där en färja en gång i tiden gått och nu finns bara resterna kvar.

  1. Sparsmakad är nog bara förnamnet för mig men har inte alltid varit så när barnen var små var det lite mer men aldrig något överflöd, av pynt.

 4. Du har säkert gjort ett medvetet val. Funnit att andra saker än bloggen och nätet varit viktigare. Inte konstigt alls. Var sak har sin tid som man säger…

  Önskar en trevlig helg!

Tycker om din kommentar