8 svar på “En God Jul och skön helg …”

 1. Hoppas din jul är lika härlig som min!
  Ingen stress och en massa måsten – dom har jag lämnat på soptippen för länge sedan. Bara njuter….
  Läste Beates kommentar om löjrom. Vad ska jag säga som hämtar en burk i frysen… Inte Kalix-, men väl Råneåvarianten. Egenhändigt fiskad av mina svärföräldrar. Minst lika bra som Kalixvarianten – och kostade en kram…
  Tänk vad vi har det bra. resterna till frukost imorgon på en rostad smörgås..

  1. Än så länge är den skön och mycket slapp – bara jag och datorn för tillfället. Sambo åkte iväg en sväng för att lämna in travet men tror inte att det blir så mycket mer liv när han återvänder. =)

   Det där med löjrommen låter helt perfekt, visst har vi det bra och speciellt när vi har nära som fiskar. Tidigare hade jag den förvarad i 1/2 kilosförpackningar och de fyllde ganska mycket av frysen. =) Tyvärr inte så längre.

 2. God Jul till dig också! Vackra ispelare som du hittat … hos oss är det inte alls juligt idag, har regnat ordentligt inatt och nästan all snö är borta. Men jul blir det i alla fall! Nu ska vi ta en promenad och sedan sätter vi oss och tittar på när julfreden utlyses i Åbo. Det är en tradition som känns jul.

  1. Grundbilden med ispelarna är riktigt gammal, någon gång under min digitala början. Vad skönt det lät med promenaden, här blåser vi bort om jag bara öppnar dörren eller går ut på balkongen.

 3. En riktigt God Jul till dig med!!!
  Svar: Ogillar – precis som du marsipan åt det grövsta. Nej, jag stod inte i Systembolagets kö. Täby Centrums Bolag är lite ”modernare”. Där finns kassor;-) Det är (mig vetande) bara i Söderhallarna och i Hötorgshallen som man har nummersystem kvar. Undrar varför – lite förlegat känns det allt.

  Njut nu av firrorna och deras barn som allihopa föddes i Kalix antar jag;-) Tänkte på dig idag i Hötorgshallan då en äldre dam ville ha en ”klick” Kalix löjrom i en miniburk. Det blev en tesked ungefär och hon fick punga ut 98 kronor för den klicken…

  1. Jag tänkte inte ens på nummerlappsystemet när jag såg din bild även om den var ”huvudsaken” i både min text och din bild. =) Att de finns kvar någonstans tänkte jag inte ens på även om jag såg det – ja ibland kan man fundera vad jag ser, skriver och ändå blir det lite rätt.

   Stackars damen, hon fick ju bara till tungspetsen. Nu har vi köpt vår Kalix, när ingen i min närhet längre fiskar, men däremot inte till Stockholmspriser och ganska tidigt vilket gör att priset är helt annat.

Tycker om din kommentar