Staken ner …

och det är på något sätt ett sommartecken. Nåja, åtminstone en signal om att vi nu går mot ljusare tider. Här uppe i Luleå har knappt vintern börjat och nere på de sydligare breddgraderna har den inte ens kommit, inte det vita i alla fall.

Det började med advent och staken var en av de få  prylar som sattes på plats här hemma hos oss. Nu ska staken alltså ner, eller mer upp för förvaring. Så här enkelt har det nog aldrig varit hos när hela december ska rensas bort.

Kategori | 365 + 1 foton 2012 | Advent(staken) – 1 | hos Bildgatan
Mer publicerade foton i olika teman finner du i  365 + 1 foton 2012.

Nu dröjer det till nästa advent och jag är inte ledsen för det. Däremot kommer levande ljus fortfarande att brinna hos mig under en lång period – bara för mysfaktorn och den sköna lugna stämning ett ljus ger.

Insåg att jag måste ta fram kameran och fota något innan jag är för långt efter och återigen får sucka och inse att jag inte klarar utmaningen. Kollade in och det första jag ser är ordet advent och kommer också ihåg att imorgon är det tjugondag Knut och så var det löst – adventsstaken -nu puts väck. Kunde alltså fixa två saker genom temat.

I gårdagens inlägg och min lilla frågetävling om svenska språkets nyord (kan man kalla det så?) har jag fått ett svar och återkommer imorgon efter jobbet med att utse vinnaren. =) Fast är det någon fler som läser finns chansen att ta hem full pott. Vinnaren utses alltså imorgon kväll.

13 svar på “Staken ner …”

  1. SMART!
    Att jag inte tänkte på det! Ljusstakarna stod och brann i fönstret när vi kom hem så de åkte ner fortare än kvickt. Nu väntar de på att lyftas in i förrådet men det ska minsann bli en bild först ;)
    Ha det gott!
    kram

    1. Förstår att de åkte ner snabbt, gjorde det hos mig när jag kom från Linköping – men vackert är det med ljuset.

  2. Tacksamt för dig att haxadventsstaken kvar för temat;-) vintern ja, bortsett från isgatan som råder ute efter gårdagens regn och sedan minusgrader kan mam verkligen inte tala om vinter. Personligen tycker jag att det är den bästa vintern på bra mycket länge – ja om jag inte slår ihjäl mig på isgatan snart på promenaden till jobbet vill säga;-)

Tycker om din kommentar