Vid Lunde i Ångermanland …

finns denna vackra pir med en lika underbar vy. Klingar det något igenkännande från historielektionerna i skolan när jag nämner denna plats?  

Kategori | 365 + 1 foton 2012 | Pir – 216 | hos Bildgatan
Mer publicerade foton i olika teman finner du i  365 + 1 foton 2012.

Misstänkte just det – att de flesta skakar på huvudet och inte minns. Men … om jag skriver Ådalen 31 tror jag att de flesta åtminstone nickar igenkännande, även om vi är många som inte har historien absolut på rätt plats och vad som hände. Efter lördagens sigthtseeing så har däremot både mitt minne och mina historiska kunskaper ökat ytterligare.

Behöver bara vända mig om från platsen där jag står och sedan titta upp längs den lilla vägen i byn för att kunna följa stora delar av det tragiska händelseförloppet.

9 svar på “Vid Lunde i Ångermanland …”

 1. Jag nöjer mig med att beundra din bild och förtränga eventuella tråkiga händelser på den platsen som jag iaf inte minns.
  Riktigt kul med din foto-maraton faktiskt, man vet aldrig vad du hittar på näst;-)

  1. Fotomaraton som kom av sig lite, men så brukar det väl vara med mig ibland … men det kommer mera och du kommer nog inte att hinna med hela tiden. =)

 2. Det där är mina barndomstrakter. Jag har tillbringat somrarna i Klockestrand, på andra sidan älven! :-)

  Och är man i Lunde så måste man fika på Wästerlunds! ;-)

  1. Jag ler, för när jag var liten brukade vi någon gång övernatta på campingen ”under” Sandöbron och Wästerlunds var ett ställe där jag kommer ihåg att vi fick något gott. Det var stort på den tiden att gå på café och bara en köpesglass var ju ett gourmetäventyr.

   Vi var till Klockestrand under söndagen och förhoppningsvis gör vi ett besök där till våren.

  1. Ja förhoppningsvis. =) Absolut inte någon snygg historia och jag fick verkligen se och läsa lite runt händelsen och platsen.

Tycker om din kommentar