Lika kristallklart …

som att temat i dag är det, lika givet var det att jag skulle försöka hitta en bild från helgens fotografering. Kristallklara bilder har inte precis varit lika självklara under helgen eftersom många av dem (de flesta) är fotade under färd i bilen.

Men om jag håller mig kvar i Lunde ett tag, då kommer det iskalla kristallklara vattnet som låg som en spegel med iskristallerna som sakta börjat lägga sig över vattenytan upp i min egen minnesspegel – inte alltid lika kristallklar.

Kategori | Onsdagstema | Kristallklart | hos Bildgatan
Tittar du i länkarna hos Onsdagstema kommer du att bli mer kristallklar över allt det kristallklara.

Funderar … över ordet en stund och ju mer det funderas desto mer smakar och känns ordet. Vilka tolkningar jag kan förvänta mig med denna sammansättning av de från grunden två ord. När i tiden var det ett nyord? 

24 svar på “Lika kristallklart …”

  1. Normalt så var det ingen kyla, -4 eller något sådant. Men dimman och disen gör att det ser betydligt kallare ut.

 1. Håller med om att ordet är roligt, fantasieggande och att det är kul att smaka på alla olika tolkningar här. Vattnet, isen mellan björken och bron framstår helt kristallklart.

  1. Jag gillar ju att fundera över ord och hur tolkningar kan göras, för det mesta blir det trots allt ganska självklara tolkningar, och kanske lite tråkiga.

 2. Kristallklart till temat. Ser kallt men vackert ut. Det är inte kul när man blir bakom en snöplog men som den andra bilden betedde sig blir man rädd. Åkte Nissastigen i lördags i snöoväder och hamnade bakom en snöplog och det var inte kul.Tittar på dina 365 bilder men det är inte alltid det blir en kommentar. Ha de gott. Kram. Anita

  1. Det finns tyvärr alltför många idioter ute på våra vägar och det värsta är att du och jag kan drabbas av dem. Gillar egentligen inte att kalla någon människa för idiot men ibland måste jag ta till riktigt starka uttryck. =(

  1. Nej, det där med minnet är inte enkelt och bara så irriterande när jag glömmer saker som jag aldrig skulle glömt tidigare (läs: i yngre år)

 3. Nog hittade du en passande bild alltid, så läckert med det kristallklara ”spegelblanka” vattnet. Även den svartvita vintern blir så fin på bild.
  Jag tror att hans vallinstinkter vaknade när han såg änderna;-))))) och nog var dom intressantare än det kristallklara vattnet.

  1. Skulle tro det, att instinkterna var viktigare än om vattnet var kristallklart eller inte. Bilden är egentligen inte svartvit utan det såg ut så här. =)

  1. Det var så vackert synd att vi hade så lite tid och att mina kläder inte riktigt var anpassade för ett uteliv. =)

 4. Så fin vinter du har hos dig! Vackert med snö, vi har också fått lite men det behövs mer. Och så flitig du är på bloggen! Jag har tappat lite av gnistan men får väl hoppas att den kommer igen.
  Ha det gott! /Leena

  1. Hos mig är det verkligen perioder – just nu rasar det in bilder beroende på att jag lekte en del med kameran när vi åkte mellan Li och Lu i helgen.
   Vi har vinter men denna bild är från Höga kusten i helgen.

Tycker om din kommentar