Jag var där …

men inte 1931 (inte ens mamma var född då), däremot vandrade jag längs samma väg under förra helgen och som jag skrivit tidigare hade jag en god vän som var fantastiskt duktig och intressant att lyssna på när han berättade om historien och sedan skrapade fram alla minnesstenar som är uppsatta längs vägen och de platser där händelserna utspelade sig.

Kategori | 4U2 fotoutmaning | Jag var där … | hos Bildgatan
Fler bilder folk och hur de är kommer du att hitta i länkarna hos 4U2 fotoutmaning.

[nggallery id=55]

10 svar på “Jag var där …”

 1. Nattsvart händelse. Intressant att se omgivning, monument och minnestavlor. Närmaste jag kommit tidigare är nog Widerbergs film Ådalen 31. Bra att platsen är så tydligt markerad, det var mer än jag visste men bra för det är en händelse som inte ska glömmas.

  1. SOm skrivet tidigare så har vi en del sådana fläckar på vår historiekarta och en sak som vår vän berättade att många av våra tragiska historier inträffat just på en torsdag – var likadant med det som hände i Armasjärvi.

 2. Du kom, såg och vann, nej jag menar dokumenterade.
  Kul med en kunnig person som kan berätta och förklara!
  Ändå bra att du inte fanns där då, annars hade du ju aldrig kunna blogga om det;-)

  1. Måste säga att jag inte är störtförtjust i guidningar i vanliga fall men det beror ju på att det oftast är ganska tråkigt i ett stort sällskap som lite kofösning. Men vår vän var otroligt duktig och inspirerande när han berättade vilket gjorde att jag tog till mig kunskapen och det han kunde (allt) om händelsen.

   Ja, och hade jag varit där då så hade min ålder ökat avsevärt och kanske att orken inte funnits kvar. =)

Tycker om din kommentar