Kärlek och romantik …

är orden som skulle sätta mig på ett hårt prov och därför bestämde jag mig för att vara med i veckans fototriss.  Vad förenar dessa två ord i en och samma bild? Det var min första tanke samt vetskapen om att jag inte skulle gå utanför lägenheten under dagen igår, -34,6 på morgonen samt att jag inte är frisk. Kunde jag skapa en bild av det som finns här hemma? Ingen kan påstå att mitt hem är romantiskt, även om det är kärleksfullt.

[nggallery id=57]

Kategori | Fototriss | Kärlek och romantik hos Bildgatan
Följer du länken kan du se fler som är kärleksfullt romantiska i länkarna hos Fototriss.

Tycker själv att jag hittat några detaljer som kan förena det två orden och även något som bara står för ett av orden. Snarlika, men trots allt inte lika.

Det här är verkligen inte jag, inte min verklighet och inte mina drömmar men min reflektion över vad som sammanbinder de två orden när jag ska ha dem i en och samma bild. Då blev det så här  -mycket rött, rosor, oskärpan var viktig för romantikens skull. Hjärtat som inte bara behöver stå för kärlek utan också glädjen. Kanske en kärleksdryck i glasen eller bara något riktigt gott en mysig (romantisk) kväll. För mig blev helheten av alla delar –Kärlek och romantik.

För många många år sedan om någon frågat mig, vad jag skulle göra den femte februari 2012. Då hade mitt svar blivit att det skulle det vara fest hela helgen eftersom min älskade lillasyster skulle fylla jämna år. Hon skulle idag kunnat säga:  – Nu är också jag en mogen kvinna. Tyvärr fick hon och jag aldrig uppleva den dagen tillsammans och jag kan bara blunda, tänka och fundera på hur det skulle kunnat vara. Därför passar temat idag extra bra för mig med många kärlekstankar till henne.

Idag handlar trissen inte bara om kärlek och romantik utan är också en tävling med vinster i form av presentkort från Coolstuff där du kan bland annat kan inhandla presenter till den stora allmänna kärleksdagen för svenska folket – Alla hjärtans dag som infaller den 14 februari.

60 svar på “Kärlek och romantik …”

 1. Fin förening av kärlek och romantik, vackra bilder. Kärlek är något som finns inom oss, därför omfattar den det som finns omkring oss och också det som funntis omkring oss!

 2. Fantastiska bilder fastän du säger att du inte är lagd åt det romantiska hållet! Dubbelt upp Vinterstudio har jag tjyvläst mig till ;-))
  Kärlek kan vara både till de som finns och inte finns…..mången kram till dig.

  1. Kärlek är så mycket och allt behöver ju inte gå i ett ”rosa” skimmer. Romantik är också när sambo hala tiden tjatar på mig att dricka och inhandlar en massa medikament för att min förkylning och feberfrossa ska botas. =)

 3. Faktiskt skönt att höra att fler än jag inte heltände på det romantiska temat. Du lyckades lösa det fint, imponerande när du samtidigt är klen. Pigga på dig till imorgon! Förstår av kommentarerna att du har något typ att redigera i (hum ?) sött blev det hur som helst. Ser att du saknar din syrra, det kan man även om det gått många år. – 30 är omänskligt!!!

  1. Jag har gjort en liten ”hörna” på ungefär 70*70*70 inne på mitt kontor där jag kan fota lite mer rena och små prylar. Har ställt ett ljusbord på högkant så att jag kan få ljuset. =)

 4. Vilka otroligt vackra bilder du fått till ♥
  Kärlek, romantik OCH sorg…
  Vad jag förstår har du förlorat en syster, så har även jag..
  Vet att smärtan är fruktansvärd vid dessa speciella dagar.
  Skickar dig massor med styrkekramar..
  Kram

  1. Att mista någon man älskar är så svårt och tyvärr sker det hela tiden. Behöver verkligen styrkekramar, men mer på grund av den jobbiga förkylning jag har i kroppen just nu.

  1. Jag är glad att jag verkar lyckts med tanke på att jag själv inte är speciellt romantisk, inte på det sättet i alla fall.

 5. Vilken flott triss du skapat.
  Softade foton, röda rosor som så tydligt står för kärlek och snygga hjärtan på gardinen bakom.
  Du har verkligen skapat en enhet i din triss.
  Är det möjligen limoncello i glasen på första fotot?
  Tredje fotot med ringarna och ljuslyktan är snyggt, men jag väljer första fotot.
  Tack för din kommentar, kul att du gillar andra fotot. Visst kan romantiken krydda kärleken, så sant. :-)

  1. Tack, men nej det blir inte bättre och i morgon har jag en del att göra och då får jag vara hur sjuk som helst. Bara jag klarar av att stå på benen utan att tuppa av så klarar jag mig. =)

 6. Att du tänkte på mig när du knåpade ihop den trissen förstår jag nästan;-) Då du och jag inte är lagt åt det romantiska gulle-gull hållet så gjorde du ju en ”motsatt” triss. Bra gjort, speciellt med tanke att du fick arrangera den.
  Ingen går väl ut i 34,6 minusgrader. Kom hit, här har tempen sjunkit till behagliga -5,6!
  Klart man blir sjuk av denna kyla. Hoppas det går snart över. Bäst att du tar drinken på bild nummer ett – ser ut som Ouzo eller Ricard. Båda är visserligen sommardrinkar, men man tager det man haver.
  Sorgligt med din syrra, väldigt sorgligt. Förstår att du tänker lite extra på henne idag.
  Livet är inte rättvist, det har jag också förstått vid det här laget…

  1. =) Nej gullegull är inte min starka sida trots att jag är snäll och mjuk – för det är jag även om sambo inte tycker det för tillfället, förkylningen gör mig verkligen retsam.

   Kan tala om att det är blida nu – fick rapport om att det är-27. Sedan var sambo faktiskt ut två gånger igår vid den temperaturen,berodde på hans behov av att lägga pengar på sitt förlustbolag (och jag var med), V75.

   Inget av det men ska inte avslöja mer för tillfället, alla kan få tro att det är en riktig kärleksdryck. Nej, livet är inte rättvist och det kommer det aldrig att bli.

 7. Nu blev jag tårögd. Väldigt vackra bilder och texten tog mej rejält. Kan nog inte skriva mer än så att mina bilder idag på ett sätt samstämmer med din text :(
  Kram!

  1. Det bästa jag kunde komma på för stunden och kan lova att varken tankebanor eller utförande är på topp för tillfället.

 8. Det fullkomligt utstrålar Kärlek och Romantik i dina bilder. Snyggt jobbat.
  Vi har inte riktigt så kallt. 17- i morse. Men jag håller mig inomhus ändå.Varma kramar. Anita

 9. Du var modig som tog utmaningen, och det klarade du bra. Jag hoppar över denna gång, det känns inte som det är min grej riktigt och dessutom hade jag lite för lite tid. Vi har lite mänskligare väder ute även om det idag på morgonen var -17. Nu är det -12 så det går ju att vara ute om man så vill, och är riktigt härligt också bara man är rätt klädd.
  Kärlek är så mycket annat än den romantiska kärleken, och då är ju kärleken till våra närmaste den mest osjälviska. Vi får inte alltid behålla våra kära, och det gör ont. Men du fick ju ändå en tid ihop med din syster, och många minnen. Varma kramar!

  1. Visst var jag modig med tanke på att det som står i mina fantasier för kärlek och romantik, tillsammans är mycket av det jag inte är. Ville få till en urtypisk bild för detta.

 10. Bra triss med hjärtat som bakgrund i alla tre, bild ett blir min favorit undrar vad det är för kärleksdryck i glaset;-)

  Han var så pigg och glad och hade inte ont vilket gjorde det hela väldigt svårt men bakdelen höll inte längre.

  Ha en skön söndag i kylan;-) här var det -15 i morse;-(

  1. Tänk att mina röda julgardiner med två hjärtan kom till användning, de fick inte komma upp till jul. I verkligheten, varken kärleksdryck och inte ger den någon större glädje – bara för fotots skull. =)

   Knappast en skön söndag och nu skulle jag helst bara vilja kunna somna in och vakna imorgon pigg och kry. Värre än en man. =) och tror att jag är extra kinkig eftersom jag ”aldrig” är sjuk i förkylning.

Tycker om din kommentar