Jag är sprudlande lycklig …

trots att jag fortfarande har utegångsförbud, vad gäller aktiviteter utomhus. Det började spritta i kroppen redan igår när jag kunde konstatera att solen lyste så starkt att den avslöjade allt inomhus och då menar jag allt och vid samma tillfälle kunna titta på termometern och se att den stod på plusgrader och nu snackar vi utomhus.

Livet är bäst – när värmen och solen är gäst.

Hur såg och ser det då ut här och nu hos mig?

Beviset – takdropp! Även om takdroppet blev till ett fönsterdropp ute på min balkong. Den där snön som glittrade vid fönstret på förmiddagen är borta nu. Det isiga fönstret beror på imman som frusit under natten när jag drog igen balkongfönstren för natten, varmt möter kallt, men snart varmt möter varmt.

Den tänkta iskonsten har blivit rena slasket.

När Beate för någon vecka sedan blev inspirerad av mitt gnäll över kyla och is gjorde hon två vackra skulpturer och då blev jag i min tur inspirerad av henne. Kom ihåg formen av en gammal T-ford (tror jag det är, någonting ditåt i alla fall) som jag bakat tårtor med när det begav sig en gång i tiden. Sagt och gjort jag fyllde den med vatten och på någon timme var den klart genomfrusen. Sedan blev jag liggande och har så varit sedan dess och idag såg den ut så här. Av mitt mästerverk – det bidde ingenting.

Ska sedan sanningen fram och det ska den väl så har jag inte kunnat njuta som de flesta andra har kunnat göra, förutom att jag sitter här och småler hela tiden när jag tittar ut och vet vad som finns på andra sidan fönstret.

Nej, min verklighet är fortfarande inomhus även om jag under gårdagen gick från lägenhet till bil och sedan från bil till MediaMarkt, tur och retur, och gjorde ett viktigt inköp. En ny scanner sedan min tidigare visat sig vägra uppdatera drivrutiner till 64-bitars dator. Då bestämde jag mig för att aldrig köpa något mer från Canon, men … nu finns det en ny Canon vid min vänstra sida. Men, jag fick ett bra pris … sista exemplaret och jag kunde pruta över 50%.

Det här är alltså min verklighet just nu, inomhus och sentimentalitet vilket innebär att jag inte är här och nu hela tiden utan många år bakåt.

Kategori | Fototriss | Här och nu hos Bildgatan
Följer du länken kan du se fler som lever i nuet i länkarna hos Fototriss.

Känner mig nu så piggelin att jag även tackade ja till en söndagsmiddag och ser fram mot att kunna fara till mitt externa arbete imorgon, men det blir inte någon promenad varken dit eller hit – bilvägen. En vecka i månaden har jag uppdraget och så går jag och blir sjuk och missar två dagar, känns inte helt ok men vad ska man göra.

22 svar på “Jag är sprudlande lycklig …”

 1. Kul att se att du piggat på dig rejält nu, till och med varit ute en shoppingsväng ;)
  Gillar din personligt hållna bildberättelse mycket och dagsmejan. Fast det blir lite prestationsångest att se diascannern, borde borde borde..så många dior från så länge sedan.

 2. Först krya på dig! Har själv legat däckad en vecka i feber. Influensa tror jag. Men är bättre nu. Fina isbilder. Har en diascanner, ej använd ännu! Tiden räcker inte till, men så småningom så!

 3. Så himla kul att vi inspirerar varandra, å 1 000 tack för den länken!!! Är stolt över den även om din bil liknar mer en våg som varje vindsurfare i Australien skulle bli glad över. Jag gillar din våg – framgångsvågen kanske:-)
  Ja och ingent ont som inte har nå’t gott med sig. Å scannern är ju ett perfekt plåster på såren enligt mitt gamla favo motto, du vet l’Oréal: ”You deserve it because you are worth it!!!
  Vi har nästan inga diabilder alls men en hop med negativ, som står fint kronologiskt ordnade i en låda. Hallelujah för digitalkameran säger jag bara, även om jag saknar gamla, hederliga fotoalbum ibland.

  Toppen triss förresten och fortsätt krya på dig nu!!!

 4. Å jag som har en Musse Pigg form, att jag inte tänkte på den ;-) Nu är väl (förhoppningsvis ) kylan över för i år! Jag ska bara hinna frosta av frysen innan det blir vår på riktigt.

  krya krya!

 5. Ja idag värmde solen verkligen gott. Det droppade från träden och ner i nacken.
  Vi har fått några cm snö till så det blev trögt att gå på stigarna. Hoppas du snart tillfrisknar så du kommer ut i solen när den visar sig. Ta det lugnt bara. kram. Anita

 6. Härligt med takdropp och att du håller på att friskna till;-)
  Skulle också behöva en bra deal på en scanner.
  Österåker 3 mil norr om Fjollträsk har drabbats fullt ut av rysskylan den här veckan;-( Tjejerna har fått köldkramp i benen stup i kvarten men dom är lika glada ändå;-)
  Ha en skön söndagkväll;-)

 7. Näe det är ju inte så mycket att göra åt saken, är man sjuk så är man… Du har gjort en snygg triss trots att du är sjuk!
  Jag njuter av det milda vädret, hoppas hoppas att det håller i sig…

Tycker om din kommentar