Ibland överdriver jag …

kanske en aning, men omedvetet. Jag väljer ord och i nästa andetag inse att jag utlovat  något helt fantastiskt och spännande i nästkommande inlägg. Det här är nästa inlägg och nu skäms jag en aning eftersom den där spännande och hisnande historien jag varit med om idag inte finns. Men … det finns en historia och den ska jag åtminstone dra.

Befinner mig sedan några timmar tillbaka i Linköping trots att en otroligt klantig  biljettbokare varit i farten. =) De senaste månaderna har den där biljettbokaren (läs: jag) bokat flera biljetter samma sträcka både tur och retur till både dagens resenär och några andra.

Vet inte vad jag ska kunna skylla på förutom mig själv då. Dagens resa började med att väckarklockan ringde redan 05:00 och 06:45 stod taxin och väntade. Planet gick enligt utsatt tidtabell och flygresan var lugn och behaglig, somnade in en stund för att vakna när vi var på väg ner mot ett riktigt dimmigt Arlanda. Så väl allt lugnt och fortsatte i samma lugnets tecken ännu ett tag.

Tog en fika och bestämde mig för ett gå runt och strosa ett tag innan det var dags att gå ner till tåget som skulle avgå 10:44. Pratade med sambo och sa att vi syns om någon timme. 12:31 skulle vi återförenas efter några dagar utan varandra. =) Där någonstans fanns tankar som tydligen låst sig helt. och jag fattade inte heller att något var riktigt fel. fast jag borde … tiderna stämde inte riktigt men jag såg ju att avgångstiden var 10:44 och det stod ju klart Stockholm – Linköping när jag checkade av biljetten. Klockan 10:15 ringde sambo och frågade om jag verkligen tittat rätt på biljetten. Jag ska inte skriva vad jag tänkte när han ifrågasatte min läskunnighet. Ja,ja jag ska gå och kolla på skärmen sa jag och var en bit bort, inte ens på samma plan.

10:17 stod det på avgångstiden till Linköping och det var precis det som klockan visade. Sagt och gjort jag plockade fram min biljett och gick fram till receptionen för att tala om att det stod fel avgångstid på min biljett, lite irriterat men som tur var inte elakt. Men, du ska ju åka från Stockholm, svarar den trevlige man och kvinna, nästan i kör, som fanns vid SJ:s kunddisk. Kunde jag köpa en ny biljett? Nej, det fanns inte tid för det men om jag rusade skulle jag kanske hinna eftersom tåget inte avgått men stod på perrongen. Den som åkt tåg från Arlanda vet ju att det tar en liten tid att ta sig från punkt A till punkt B, tror jag satte nytt rekord i att springa med resväska och två handbagage och inte världens bästa löparskor.Tåget … jag hann men inte mer än landa på rätt sida om tåget innan det satte igång.

Nu var jag för första gången i mitt liv en fripassagerare. Inte en kontrollant på hela resan mellan Arlanda och Stockholm. Puh, jag blev inte avkastad i farten. Som den ärliga person jag är så berättade jag för konduktören om tjuvåkningen mellan Arlanda och Sthlm C. Hon log och sa att: -Det bjuder vi på.

Va, vem påstår att det är svårt att ha med SJ att göra? Först supertrevlig personal på Arlanda och sedan en konduktör som bjuder en fripassagerare på tjuvåkningen. Sedan är jag överlycklig för de minuter som tåget avgick för sent – jag älskar verkligen tågförseningar. Tåget var på station i Linköping klockan 12.31 pip.

Sist det begav sig – den 8 maj 2009, då missade jag tåget från Linköping när den där virriga tanten intog min kropp och förvandlade mig till samma disträ person som idag.

Jag har kollat biljetten när jag skrev ut den. Jag har kollat biljetten i morse. Jag har kollat biljetten … ja ni förstår och jag har inte sett. Hur jag hade tänkt ta mig mellan Arlanda och Sthlm C vet jag inte.

Normalt sett är jag den mest kontrollerande när det gäller biljetter och allt som har med själva resandet att göra. Jag dubbelkollar och jag trippelkollar biljetter flera gånger. Jag lägger biljetterna i olika plastmappar och märker upp varje mapp med resmålet. Vet inte vad denna sjukdom heter – resefobi?

Långt inlägg för en helt meningslös historia om det inte vore för att det är jag och jag är jag och då blir det här dagen då Margareta blev en fripassagerare.

Hade jag sedan satt mig och kikat in på de olika temana under färden hade jag sett att ordet åka var högaktuellt och då vore det denna enmlaste av enkla. Tyvärr gjorde jag inte det vilket innebär att jag slår upp ordet åka i synonymordboken och hittar följande:

fara, köra, resa, avresa, färdas, bege sig, kuska, susa, sticka, dra halka, glida,rutscha åka dit (vard.) bli upptäckt, bli fast misslyckas, förlora; åka fast bli gripen; åka om passera; åka med få skjuts; åka omkull falla , ramla; åka på (vard.)råka ut för, drabbas av, få; åka upp flyttas upp, avancera köra ifatt stiga

 

Verkade inte hjälpa så då böjer jag lite och hittar detta att fota:

Kategori | Lördagsmixen – åka (åker ner) | hos Bildgatan
Fler som åker hittar du om du följer länken till –Shannara’s lördagsmix.

Växten åker ner längs krukan och fortsätter glida ner över hyllkanten. Långsökt? Javisst, men sånt är livet och tolkningarna ibland.

4 svar på “Ibland överdriver jag …”

 1. Det här är sånt som man drömmer om ibland … rusa till tåg, plan i sist sekunden, var är väskan, är det rätt tåg, har jag plats … ? Så kan jag drömma men som tur är har jag inte varit i den situationen i verkliga livet, än. Men du klarade ju galant din situation, och visst var SJ fint! Men det beror ju så klart också på hur man själv är. Som man ropar …
  Ha en skön vecka!

 2. Som du förstår så kan jag inte låta bli att skratta. Du är ju precis som jag!!! Du vet ju hur många tåg/flygplan/bussar jag missat i mitt liv på grund av datumfobi alternativt diskalkyli. Är lika noggrann som du men det blir bara fel. Senast i torsdags med bilprovningen,,,
  Det känns tryggt och skönt att man inte är ensam om denna ”sjukdom”.
  Kul att börja planka (som vi nollåttor säger) i din ålder. Någon gång är det alltid första gången!
  Gillade ditt inlägg, det kunde jag ha skrivit;-)

 3. Har man fått lest seg til feiltidspunkt, er det vanskelig å lese seg til riktig. Og vender det seg i hodet så blir det der.
  ‘Morsomt at det ikke bare er meg :-)
  Ha en fin søndag :-)

Tycker om din kommentar