Gillar inte …

som tema och jag skulle utan tvekan titta på Melodifestivalen och fota det jag ser på min TV. På 70-talet såg jag det säkert som alla andra, bara för att. Sedan har jag inte tittat speciellt ofta och ler mest åt alla tidningsrubriker det skapar och hur alla verkar vara engagerade. Vi gillar stormar i snapsglas.

Kategori | 365 + 1 foton 2012 | Storm i snapsglas– Valfritt | hos Bildgatan
Mer publicerade foton i olika teman finner du i  365 + 1 foton 2012.

Såg ett program i år (med ett öga och ibland ett öra) och det var det program som skapat mest rubriker och även samhällsprogram har tagit upp det – det Ranelid deltog i. Jag tycker att det är fantastiskt att det som ska kallas ett seriöst samhällsprogram tar upp det i sin debatt – läs det med samma ironi som jag avser. Efter att ha både sett, läst och hört så hoppas jag verkligen att det är det bidrag som Sverige skickar till den stora Eurovisionschlagern.

Jag gillar Ranelid däremot gillar jag inte alla besserwissrar som alltid tycker och tänker bäst. Han törs, han vågar och han syns. Har absolut inga problem med det, vilket många tycks ha. Varför inte – vi har bara ett liv att försöka.  Gillar (som man också gör på FB).

Nåja, alla gillar vi att se och engagera oss i olika saker och jag dömer ingen,och kanske ser jag programmet som jag förstått fortsätter i kväll.

Har vi lite att engagera oss för i Sverige? Har vi haft det för bra under allt för lång tid? När ett namn och en låt är de viktigaste under flera veckor i Sveriges media.

Jag ser och njuter också av mycket skräp men jag väljer mitt engagemang, vill ju inte slösa bort energin på helt oviktiga saker … men det gör jag.

4 svar på “Gillar inte …”

  1. Jag för min del gillade Torsten Flinks efter att ha hört honom framföra bidraget i adio. Blev något helt annat!

  2. Jag gillar det inte men likafullt kan jag med ett öga se det ibland, aldrig koncentrerat i alla fall. Eftersom jag inte bryr mig så skulle jag tycka att en pratlåt skulle vara kul att skicka till finalen. Vi har ju sett stora överraskningar vinna tidigare … ett finskt sådant för många år sedan tog ju ner schlagern på jorden ett tag.

  3. Till en början med vill jag säga att din bild är ”first class” och passa perfekt till din text.
    För det andra så tycker jag att Melodifestivalen är inte mitt stuk heller, har aldrig varit. Har sett på enstaka snabbspolningar och några ”hellåtar” som bakgrund på PCn.
    Vad gäller Ranelid så vet jag att han är författare, men jag har aldrig läst hans böcker. Du skriver: Han törs, han vågar och han syns. Det mår så vara men kan absolut inte sjunga. Hans låt var absolut gräslig.
    Att sedan Mellos är årets händelse för det svenska folket – ja: glädje åt alla eller nästan alla iaf.

Tycker om din kommentar