Landsgräns …

på kartan och kanske för fiskarna. Den del av Torneälven som inte fryser ens under den kallaste perioden av vintern, utgör gränsen mellan Sverige och Finland. Sverige på andra sidan och jag på den finska.  

Kategori | 365 + 1 foton 2012 | Gräns – 97  | hos Bildgatan
Mer publicerade foton i olika teman finner du i  365 + 1 foton 2012.

Vet inte varför, men jag känner mig hemma i de här trakterna trots att jag egentligen inte har några direkta rötter i området och språket är rena finskan för mig – med andra ord i princip obegripligt. Lite har jag snappat upp och på den här platsen befann jag mig för några dagar sedan – Kukkolankoski.

Idag (i natt) har det också varit en annan gräns som gjorde sig påmind. Den mellan sommar- och vintertid, känner av det just nu. Ska inte skylla på den där timmen jag missade, utan mer på Beate som satte igång mina tankeverksamhet eller mer ett evinnerligt letande på nätet efter en huvudstad någonstans i världen. Trots den klara avgränsningen var det inte enkelt och fortfarande en aning irriterad över att inte hitta allt jag ville. För jag har letat och letat men utan resultat. Bara tävlingen är över ska hon allt få berätta hur det som letats efter hittas. Huvudstaden hittade jag så nu återstår bara att muta maken (hennes) på något sätt när han ska dra vinnaren, för … jag vill ju ha hennes häck. Men gränsdragningen för tävlingen är inte förrän vid midnatt om jag minns (eller har läst) rätt.

3 svar på “Landsgräns …”

  1. Hahaha! Tackar för den länken. Kul att ha satt dig i arbete igår kväll, känns skönt;-) Vinnaren meddelas imorgon. Hela sex rätta svar kom till slut. Uppenbarligen var mina ledtrådar alldeles för enkla;-)
    Min häck lär du dock inte få, den behöver jag nämligen för att sitta på;-)

    Kul med dina bilder och text från ”din värld”, gillar det. Det är nämligen så himla kul att lära känna andra delar i Sverige, speciellt dom i norr.

Tycker om din kommentar