Ett lunchställe …

som jag idag inte skulle rekommendera till den här vännen.

Kategori | Onsdagstema | Lunchställe | hos Bildgatan
Tittar du i länkarna hos Onsdagstema kommer du mest troligt att mötas av bättre lunchställen, med bättre rekommendationer.

Det var så här det såg ut för många av oss en gång i tiden när vi hade en igelkotte i närheten. Vi matade dem med mjölk, vilket är direkt livsfarligt för en igelkotte. Får lite dåligt samvete och funderar över hur många jag indirekt dödat när jag egentligen menat så väl. Jag har någonstans läst att lite mjölk tål de om vatten är det huvudsakliga, men i mitt tidigare liv var det aldrig tal om vatten utan riktigt fet mjölk och säkert lite grädde mellan varven.

Igelkotten kan inte smälta mjölk, vilket i sin tur leder till magproblem och i värsta fall döden. Tänk att jag varit delaktig i rena massmorden av dessa små varelser. Nu har jag ju upplevt ett igelkotteslagsmål och vet att de inte alltid är så gulliga som vi kan tycka.  Någonting måste jag ju ha att borförklara och dämpa min ångest över vilken djuplågare jag varit.

Nu är jag alltså inne i ett riktigt gammal fotoalbum, vilket gör att bilderna tappat en del kvalité och ändå pratar jag inte om mer än något mellan 20-30 år. Fast … allt är ju relativt beroende på vem du frågar.

6 svar på “Ett lunchställe …”

 1. Rar nostalgiabild det där!
  Människan är det farligaste djuret i naturen men det är alltid den goda viljan som räknas.Kokta ägg och pannkakor har varit mina igelkottars föda minns jag plötsligt. Undrar hur det föll ut?

 2. Ja allt är relativt men i kameravärlden så är 20 år väldigt länge..
  Vi brukar också ställa ut vatten till igelkottarna här på gården. Vi brukar även ibland sätta ut en skål med hundkulor, läste att det är bra för igelkottar. Hoppas att det stämmer så jag inte indirekt dödar dom istället!

 3. I svärmors trädgård bor det taggisar, o de äter kattmaten svärmor ställer ut till alla katterna… :-) Än så länge lever de, de kommer fram i april/maj varje år. :-)

 4. Så fin den är ändå, lilla kotten! Jag har ingen ångest men det beror på att vi har inte haft igelkottar i trädgården. En gång var det en som prasslade bland buskarna men innan vi kom så långt att vi började mata hade den flyttat till bättre ställen. Har försökt att spara lövhögar och andra lämpliga övervintringsställen med de verkar inte gilla oss.
  Ha det gott! /Leena

 5. Ja du, nu har jag också ångest. Har gjort precis som du. Ja min mamma gjorde också det. Igelkotten fick t o m äta sockerkaka som var indränkt i mjölk, vilket iofs våra sköldpaddor också fick mumsa i sig. Vi hade bara en igelkott på tomten och om jag minns rätt så dog den inte – intalar mig det iaf;-)
  Igelkottar är såååååå söta… trots att de har löss. Kvaddade t o m nästan en bil för att inte köra över en liten kotte som korsade vägen.
  Nu är mitt samvete genast renare;-)

Tycker om din kommentar