När kreativiteten flödar …

mer än normalt så kommer funderingarna över varför jag ens har en relativt dyr och bra kamera, fler objektiv och några stativ. En hobby som kostar lite men som jag brinner för, samtidigt som resultaten av fotograferandet verkligen kan förändras när idérikedomen svämmar över.

Idag har jag bestämt för en sådan där halvledig dag – att vara tillgänglig men kunna arbeta med lite eget skapande. I normala fall tycker jag om skapa mina bilder utan att lägga upp före och efter, då jag anser att lite av ”konsten” och ”magin” över en bild försvinner. Ibland lägger man ner så mycket tid i en enda bild och när resultatet är klart kanske ursprungsbilden egentligen är mycket vackrare, speciellt om det är en vacker vy, en blomma eller något annat fantastiskt i vår natur men resultatet betydligt svårare. Att jämföra två så helt olika motiv är något jag inte vill göra. Det är samma sak när jag tittar runt och kollar in andras foton. Jag vill inte (kan inte) gradera dem därför att varje bild förmedlar något nytt, även om jag sedan kan tycka om bilder mer eller mindre.

Den här bilden plockade jag fram ur mitt arkiv, har lagt upp en liknande tidigare, för att jobba vidare med.

-Glasdropp i Linköping-

Resultatet blev så här:

-Trasa på tork-

Nu kanske du förstår vad jag menar med min egen frågeställning, om det är någon idé att försöka utveckla sitt fotograferande när vackra glasdroppar förvandlas till en gammal trasa.

Sedan är jag så konstig att jag gärna skulle ha den andra bilden som en tavla hemma, gillar den helskarpt. Nu är det så att jag och sambo har absolut inte samma smak vad gäller tavlor. Han gillar tavlor där det klart och tydligt syns vad bilden föreställer. Mina vackra landskap, en skön blomma och framförallt några havsbilder som inkluderar båtar skulle absolut få klartecken av honom. Jag har visat honom denna och för att göra texten kort så sa han: -En trasa. Nu tolkade jag det så (valde att göra det) att det var det han såg i bilden, även om undermeningen med själva bilden kunde vara detsamma. =)

Det här inlägget passar bra i två fototeman hos Birgitta – Foto Chip så därför lägger jag in dem där också.

Kategori | PhotoMania | hos Bildgatan med valt tema – Från glasdroppar till trasa. Följer du länken finner du andra som är med i PhotoMania.

Kategori | FOTO dagbok | hos Bildgatan |
Vill du även läsa andras funderingar och se bilder går du vidare till temat FOTO dagboken och följer länkarna.

När du i framtiden tittar (om du gör det) in hos mig och ser någon av mina egna bildillustrationer får du säkert en tanke och undran om hur originalet såg ut … gör inte det. Det är det du ser nu som gäller och den där vackra landskapsvyn kanske du sett tidigare hos mig i ett annat sammanhang, i ett annat tema. Börjar känna mig duktig på återvinning och källsortering.

3 svar på “När kreativiteten flödar …”

 1. Mycket intressant att ta del av dina tankar här :)
  Den första bilden tycker jag är perfekt till det du skriver – varje bubbla har sin charm precis som varje bild.
  Trasan är ett sant konstverk – less i more när det är som allra bäst!
  Super!

 2. Säg som så: jag står som ett levande frågetecken. Hur f*n kan man lyckas med en sådan redigering/förvandling? Du är otroligt duktig!!!
  Vet inte vilket konstverk jag föredrar faktiskt, men trasan skulle jag vilja se som en hängande skulptur faktiskt, tillverkad i plast eller betong eller annat material.
  Tur att jag varken har tid eller kunnandet att labba med PS som du. Med min konstiga hjärna vet jag inte vad det skulle bli för resultat;-)

Tycker om din kommentar