Jag mår bra …

och det är nog ganska svårt för att förstå och känna detsamma om man aldrig upplevt en av de årstider som vi har här uppe – vårvintern.  Normalt så delas våra årstider i fyra men här uppe finns det betydligt fler och de åtta årstiderna är något som ofta nämns i samband med den del av landet som jag bor i.

Kategori | Onsdagstema | Mår bra | hos Bildgatan
Tittar du i länkarna hos Onsdagstema kommer du att kunna klicka dig vidare och se fler som mår bra av olika anledningar.

I fjol såg det också ut så här men då var det 15 grader varmt och jag låg ute i hängmattan och njöt av det vita runt mig. I dag har jag tagit mig en promenad runt ön ute på havet och njutit lika mycket, trots att temperaturen inte var mer än några plusgrader men jag svettades ordentligt eftersom solen hettade.

De flesta ser bara kyla när de ser vitt, vitt och ännu mera vitt men så är det inte.  Jag brukar klaga mycket över vintern, snön och kyla men då ljuger jag egentligen. Snön har jag inga problem med när vårvintern anländer -då älskar jag den. Jag skulle absolut inte vilja vara utan de här stunderna, att gå direkt från vinter till vår och sedan helt plötsligt utan att märka någon skillnad befinna sig mitt inne i sommaren. Nej, jag vill nog leva i det här kalla klimatet och klaga litet under några månader för att sedan bara få vara den här underbara perioden i mitt liv.

Sedan tycker jag att det är så vackert med det vita och oändligheten jag kan känner ute på havet. Det blir nog en hel del olika formationer av vitheten för tillfället. Fiskebilderna blir förhoppningsvis lyckade men kanske också ganska mycket vitt. Får se hur jag väljer mina bilder från påskhelgen men förhoppningsvis finns det fiskelycka med.

Ikväll efter en god middag på två så är det hockey som gäller och då sitter jag här och skriver medan  matchen fortgår och för tillfället är det AIK från söder som leder. Två AIK som mäter varandra i styrka men i slutändan är det insläppta mål som skiljer mellan vinst och förlust. I det sydliga AIK står en målvakt som kommer här uppifrån och som numera hämtar sina krafter i vår förra stuga.

Som avslut kan jag berätta att jag har inte kallare än i ett blåsigt sydligt landskap trots min stora mängd snö och is – jag mår gott så var inte orolig för mitt välbefinnande.  =)

Ps. Eftersom jag nu befinner mig ute på ön så är det ju inte direktuppkoppling som gäller och då blir det inte lika snabba kommentarer och svar. Nu har vi också en Ipad att ta hänsyn till och med bara ett mobilt bredband skapas ännu mer arbete när kortet ska flyttas mellan olika enheter  och jag vill lova att… det är inte det snabbaste och inte heller det enklaste. Har förstått att en Ipad inte är byggd för att ta i och ur kortet. =)

6 svar på “Jag mår bra …”

 1. Svar: Klart vi skrivs flera gånger under helgen:-) Vi hade bokat en resa till Finnland men maken kollade vädret. Så vi bokade om resan till 1:a maj helgen i stället. Ja om vi hade åkt hade det ju blivit glest med kommunikationen men nu så;-)

 2. Ja när jag ser din fantastiska bild så förstår jag dina tankar om vårvintern i norr. Vi asfaltbönder från nollåtta har ju egentligen inte den minsta aningen/känslan för hur det är hos er i norr!
  Det vi tittar på är barmark som är gult eller brunt just nu. Det blåser och är nollgradigt. Snö har annonserats tills imorgon. Så japp Margareta, jag förstår…
  Att du sedan säljer din stuga till en ”jävlar” Gnagare kommer jag aldrig att förlåta dig;-) Å dessutom vann dom mot Skellefteå ikväll. Nej, tjejen så gör man bara inte;-)
  Åt andra sidan har ju Hammarby inget lag (kvar) att tala om i högsta divisionen någonstans (räknas bandy, nej tror inte det;-)) så… Hoppas ni fick himla bra betalt för stugan iaf;-)
  Glad Påsk och fortsätt att njuta!

 3. Här är påsken ovanligt kall. När jag tittar i bildarkivet inser jag att vi satt och solade förra påsklovet. I morse hade vi -7 grader!

  Önskar dig en fin helg!

 4. Så väl jag känner igen mig! När jag bodde uppe i norra Finland – norr om Uleträsk – så var det knappt något annat som slog vårvintern med skare och sol över den vita snön på sjön. Där åkte vi skidor och bar njöt av ljuset. Då är vårvintern som bäst. Ännu kan jag känna denna längtan efter solen, snön och värmen – allt på en och samma gång! Och då har jag ändå inte varit på havet … måste vara än häftigare där!
  Önskar dig en skön påsk!

Tycker om din kommentar