Motiv med favoriter …

eller favoritmotiv vill Helene se i veckan. Tycker att det är svårt eftersom det finns en del favoriter, nästan allt går att fota och bli snyggt om man bara får till det. Men visst är naturen högt rankad, mycket för att då får jag chansen, inte bara till fotografering utan också stunder med skön luft och egna små rekreationsstunder för mig själv. Jag tycker om att umgås med mig själv, inte bara för att jag får så bra svar, utan för mig handlar det också om att jag gillar tystnaden och ensamheten. Som sagt … skulle kanske kunna tänka mig att bli eremit.

Något som jag tycker är extra kul att fota är – djur, fåglar, insekter och andra levande varelser som jag kan tänkas ”hitta”. Det beror nog på att det är så sällan jag lyckas, jag måste ”springa på dem” eftersom tålamodet för att sitta timme ut och timme in i väntan på något, som ändå inte kommer, inte finns hos mig. Ett tag skulle jag nog kunna tänka mig att vänta, men någon riktigt djur-, insekts- eller fågelfotograf kommer kommer det aldrig att bli.

Däremot blir jag så glad när jag får till ett relativt bra foto på något av dessa och under gårdagen kom chansen till några fågelbilder som håller måttet. En svala … tror det är den första jag någonsin fotat, vet inte att jag ens har provat tidigare.

Kategori | Måndagstema | Favoritmotiv | hos Bildgatan
Fler favoriter hittar du genom länkarna hos Helene i Måndagstema.

Sedan gillar jag ju foton där något sticker ut eller inte riktigt passar in, därför blev jag extra glad över den gula och plastiga stolpen istället för den ”normala”.

12 svar på “Motiv med favoriter …”

  1. Så dekorativ på sin gula pinne mot det blå! Och den sitter kvar!!!
    Jag har väl lyckats fånga ett par kajor på sin höjd och någon and ;)

  2. Vad kul att du fångat en svala! Inte lätt att fota fåglar. Först ska man hitta dom och sedan ska man fånga dom med kameran.

  3. En absolut höjdarbild – igen! Du borde nog bosätta dig i Linköping, som verkligen verkar stimulera dig till stordåd vad gäller fotografering.
    Annars har jag samma problem som du med alla djur – eller rättare sagt med allt som rör sig.

Tycker om din kommentar