Ögonlust …

var ett ord som jag aldrig hört förut och vet inte om någon annan gjort det heller. Men ordet är fantastiskt och jag kände direkt att det var ett ord jag kommer att börja använda och innebörden var också helt given. För mig betyder det något som mina ögon vill se mer av, lusten att se. Vi som fotar mycket kan ju behålla ögonlusten genom våra foton och plocka fram det precis när vi vill. Sedan finns det bilder som jag förälskar mig i direkt när jag ser dem, färdiga bilder och någon annan har fotat.

När jag var till Östersund på fotovernissage – De leende barnen – för några veckor sedan fanns det en bild som mina ögon direkt fick en stor lust till. Trots alla andra underbara bilder återkom min ögon hela tiden till den där bilden. Igår när jag kom hem hade Jessika skickat bilden till mig. Alla tavlor var ju till salu och för mig fanns det ingen tvekan och nu ska jag bara fixa inramningen så ska den få en hedersplats här på kontoret. Här ser ni en del av den bild som mina ögon har lust att se fler gånger. Får kanske lägga in en bild över hela tavlan när jag fått den upphängd. Nu blev det bara en del och det viktigaste, det leende barnet.

Kategori | Onsdagstema | Ögonlust | hos Bildgatan
Tittar du in i länkarna hos Onsdagstema kommer du att se vad andra har ögonlust till.

 

En bild till för att visa att det inte bara är barnen i Ghana som ler utan även grundfotografen som är en egen solstråle i sig själv.

Att hennes insamling till barnen i Ghana fortsätter och ger henne desto större anledning att le efter att tavlorna blev sålda och en hel del pengar har skänkts till barnhemmet och barnen ger desto större anledning till ett stort leende. Jag ser verkligen fram mot att få läsa och se mer av hennes planerade återresa i oktober.

Nu till något helt annat, apropå bloggdiarrén som uppstod tidigare under veckan så försvann den ganska akut när jag kom hem. Men inte beroende på att jag inte har inspiration eller lust, utan på grund av att jag var på resande fot igår och sedan … ja, ni vet ju själva hur det är efter några veckors bortavaro och sedan har jag det externa jobbet som påbörjats igen.  Men fortfarande finns de återstående hockeykvällarna kvar med mycket tid över. =) Jag vill ju se samtidigt som jag inte orkar hålla total koll. Då är det bra med en dator framför sig och ett getöga (eller två) vid behov, hörlusten finns där.

Ps. Tack Birgitta för det vackra ordet.

15 svar på “Ögonlust …”

 1. Et leende, et smil og et øjekast giver altid en følelse af at verden gemmer på mange smukke ting – og giver en en dejlig fornemmelse af lykke, som man kan bringe med sig og give videre til en anden ( Pay it forward ) Jeg kan kun give dig ret, at billedet af et leende barn er det hele værd. Tak for kikket!!

  Hilsen
  http://www.starone.dk/b4/?page_id=684

  Kom ihåg Ordlös Onsdag

 2. Helt underbar bild. KOntrasterna, ansiktsuttrycket och den sanna glädjen som trålar ut från bilden – fantastiskt.

  Ha en skön dag

 3. Jag skulle aldrig kunna blogga samtidigt som jag ser på hockey! Blir alldeles för engagerad i matchen.
  Något som känns totalt fel att skriva samtidigt som du visar på hur barnen i Ghana har det …

  Gillar ditt inlägg, förstår att du köpte fotot. Inte utan att jag undrar hur hela bilden ser ut!

 4. Din tolkning av ögonlust tycker jag är både vacker och välformulerad. Det är en häftig känsla när man fastnar så där totalt och avgjort för en bild. Lycka att du kunde skaffa den och att den gör nytta genom att hamna hos dig!

 5. Jag redigerade en film som mitt barnbarn filmat när hon var på ett barnhem i Ghana som volontär. Och det var en upplevelse och se deras ögon vid olika tillfällen. Här blir det strykning till hockeyn i kväll.Ha de gott. Anita.

 6. Den bilden var underbar, förstår att du vill ha den på väggen. När jag skulle tolka hittepåordet tänkte jag först kombinera lustig och ögon, men bilden blev faktiskt mest obehaglig..

  Jo Gammelstad Kyrkby har jag också besökt men aldrig fotograferat, bör nog göra det för den är väl ännu större och finare tror jag.

 7. Ordet ögonlust hade jag inte heller fört förut. Ögonfröjd eller -godis kan man ju. Tolkade ögonlust som ögonfröjd helt enkelt. Ordet är kanoooon, precis som du säger!
  Tavlan är ok, men viktigast är ju att dess pengar går till ett vettigt ändamål!
  Hockey är jag inte så svag för, ska kolla fotboll i stället, hel spansk final i Europacupen. Även jag ”dubblerar”;-)
  Att diarrén skulle avta igår hade jag iskallt räknat med;-)

 8. Bra kombo med hockey och bloggande! Jag blir nog lite för ettrig när det gäller hockey så jag får antingen hålla mig aktivt till den eller strunta i den helt.
  Sköna bilder, det är gott när man hittar något som man spontant tycker om och vill se mer av. Så grattis till dig som får ha den framför ögonen hela tiden!

Tycker om din kommentar