Dagens kartläsare, …

GPS:en är bra att ha vid ett flertal tillfällen och jag skulle önska att det gick att fixa till en egen, inopererad i hjärnan -men utan tjatet, om man inte kör exakt som hon vill, för det är en hon med världens tjatigaste röst- åtminstone vår. 

Kategori | 365 + 1 foton 2012 | Kartläsare – 132| hos Bildgatan
Mer publicerade foton i olika teman finner du i  365 + 1 foton 2012.

Bra är att den varnar för alla fasta fartkameror, dåligt är att den inte varnar för de levande med hastighetsmätare. Tänker då på, när hon under förra veckan var alldeles tyst och inte så ett knäpp och så gick det som det gjorde, för då knäpptes det ordentligt -men från fel håll.

Vi har då åtminstone haft bra nytta av vår men så till fullo litar vi inte på den att vi inte använder ögonen för att se vart vi kör. Tänker då på de japaner som litade blint på sin GPS och tog sig vatten över huvudet.  Men de skyllde inte bara på GPS:en utan menade att om det varit en japansk bil och inte en koreansk så hade det gått bättre … ? Se bildspelet och läs mer i länken  >>>

7 svar på “Dagens kartläsare, …”

 1. :-) Jag pluggar fortfarande kartor innan jag ska någonstans. Men sen kan jag ha gps oxå … det påstås från vissa håll att det har med nåt som kallas ”mitt kontrollbehov” att göra… men jag anser att det är ont förtal ;-)

 2. Det vore bra med GPS som varnar för fartkameror. Och de gånger jag hamnar i Stockholmstrafik, vet precis hur man ska gå från A till B men köra är en annan sak. Annars är jag lite förtjust i att hamna vilse och se det oväntade ;)
  Hundra fåglar kommer jag aldrig att få se på tomten men det är en bra utmaning. Nu har jag anledning att verkligen titta på de fåglar som finns vid knuten :)

 3. Svar: melodifestivalsdockor…det gick ett barnprogram i höstas som hette mellofesten och då fick barn göra sina toarulledockor, skicka in och tävla med…Colin tyckte det var ett skitkul program med bra musik. Och nu hade han köpt melodifestivals cd:n så då måste han ju ha nån som agerar också…fem år och jätteroligt…jag snartsextio och tycker det är minst sagt lika roligt….barnasinnet du vet får aldrig gå förlorat….

 4. Vi hade lånat en gps av ett av barnen när vi skulle till Stockholm…Rantafar blev galen…
  visste inte vilken av gpsarna han skulle slänga ut…
  jag var den ena som tjatade….
  men fick sitta kvar om jag höll tyst…
  gissa om jag höll tyst ????

  Tjingelingen.

 5. GPS är toppen! Speciellt när man är i en främmande stad så man vet att ställa sig i rätt fil i tid. Men såklart måste man använda sitt sunda förnuft … Vi åker ofta på semester med ett par vänner och de har Yoda som röst i sin GPS, rätt kul. Fast det KAN bli lite tjatigt även det.

 6. Oooops – tänkte på era böter och japsarnas öde.
  Personligen skulle jag bli vansinning på den rösten. En kompis har en likadan och hon tjatar också, speciellt om ”närmaste” vägen hela tiden. Det är bara som så att de närmaste vägarna oftas tar mycket längre tid att köra. Man får iofs sightseeing i olika villaområden på köpet, men ändå. Väldigt irriterande.
  Chefen min använde sin i Göteborg – en svårnavigerad stad enligt många. Det gick ingen bra för honom heller. Han hamnade i en återvändsgränd i hamnområdet…

Tycker om din kommentar