Maj …

är en av de månader som betyder mycket för mig. Min yngsta son föddes då för ett antal år sedan. När jag sedan läser Helenes text om månaden maj och den norska nationaldagen som kom jag direkt att tänka på honom och hans egen ”resa” med Norge.

Han har under några år bott i Norge och jobbat inom byggbranschen och firat den 17:e maj vid ett flertal tillfällen. Han har också åkt ner till Oslo efter att han flyttat hem för att just fira den dagen. Men att han skulle vara tvungen att flytta tillbaka till Luleå för att träffa sin norska (halvnorska) flickvän visste han ju inte då, en onödig omväg genom Norge kan tyckas när hon fanns alldeles i närheten.

För någon vecka sedan var han åter tillbaka i Norge för att besöka hennes far och om två veckor åker de åter tillbaka för en släktträff – livet med hans Norge är verkligen förunderligt.

Mitt bidrag till månaden maj blir därför en bild som jag fotade i fredags, men som jag känt mig tvungen att sudda till ordentligt eftersom jag inte frågat om lov att lägga upp den.  Men de här två turturduvorna har ju också en form av ett hjärta runt sina auror, eller? Majkillen och hans halvnorska flickvän får alltså symbolisera maj men även vårmånadens romantiska skimmer, för det är väl med våren känslorna kommer och bubblar?

Kategori | Måndagstema | Maj | hos Bildgatan
Fler favoriter hittar du genom länkarna hos Helene i Måndagstema.

Ps. Jag har alltid gillat Norge och människorna men numera gör jag det ännu mer.

Lägger upp mitt bidrag nu eftersom jag inte kommer att vara uppkopplad mot min blogg under hela dagen imorgon – extern arbetsdag.

12 svar på “Maj …”

  1. Mycket skön bild du fått av maj-sonen och hans flickvän, och visst finns det en kärleksaura runtomkring dom…
    deras känslor finns i luften och darra omkring dom…
    Rantafar jobbade också ett par år i Norge…men jag fick hämta hem honom från lasarettet…glad att han överlevde…

    Tjingelingen…

  2. Vilken utomordentlig smart gutt du har Margareta! Man tjänar ju så mycket mera i grannlandet;-) å vilken kärleksförklaring till Norge, ja inte av dig då men av sonen!

Tycker om din kommentar